Microsoft ненадовго обігнала Apple і стала найдорожчою компанією у світі

Microsoft ненадовго обігнала Apple як найдорожчу компанію у світі вперше з 2021 року. Як пише Reuters, поточний рік для акцій виробника iPhone почався погано через занепокоєння щодо попиту.

  • Акції Microsoft закрилися на 0,5% вище, що дало їй ринкову оцінку в $2,859 трлн. Їхня вартість зростала на 2% під час сесії, досягнувши $2,903 трлн.
  • Акції Apple закрилися на 0,3% нижче, що дало їй ринкову капіталізацію у $2,886 трлн.
  • Microsoft та Apple змагаються за перше місце упродовж багатьох років.
  • Зростання Microsoft зумовлене раннім лідерством компанії у галузі генеративного штучного інтелекту через інвестиції в OpenAI, розробника ChatGPT.
  • Microsoft інтегрувала технологію OpenAI до свого пакета програмного забезпечення для підвищення продуктивності. Цей крок допоміг відновити її хмарний бізнес у третьому кварталі минулого року.
  • Apple тим часом бореться зі зниженням попиту, у тому числі на iPhone, її найбільшого джерела доходу. Попит у Китаї, одному з основних ринків, різко впав через повільне відновлення економіки країни після пандемії та посилення конкуренції з боку Huawei, який обмежує її частку на ринку.

Microsoft кілька разів з 2018 року ненадовго обходила Apple як найвартіснішу компанію, зокрема у 2021 році, коли побоювання щодо нестачі в ланцюгу постачання через COVID-19 вдарили по ціні акцій виробника iPhone.

Apple напередодні різдвяно-новорічних свят була змушена зупинити продаж своїх топових розумних годинників Watch Series 9 та Ultra 2 у США через патентну суперечку. Компанія змогла отримати тимчасове скасування заборони, але через паузу Apple не змогла збувати свою останню модель розумних годинників на найбільшому ринку протягом найбільш завантаженого періоду року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук