Антимонопольний комітет повернув заяву французької компанії на купівлю lifecell

Антимонопольний комітет України повернув французькій NJJ Capital заяву на придбання мобільного оператора lifecell та оператора стільникових веж ТОВ «Укртауер». Про це повідомляє Forbes.

Комітет відмовився розглядати заявку через невідповідність документів вимогам відомства. Як зазначили у комітеті, додані до заяв матеріали не містили вичерпної інформації, необхідної для їх розгляду.

Контекст

Турецька телекомунікаційна компанія Turkcell наприкінці 2023 року оголосила про продаж своїх українських активів – мобільного оператора lifecell, мережі кол-центрів ТОВ «Глобал Білгі» та оператора вишок мобільного зв’язку ТОВ «Укртауер» – французькій NJJ Capital мільярдера Ксав’є Ньєля.

7 жовтня СБУ повідомила, що суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Фрідману, Авену та Косогову.

11 жовтня ЕП із посиланням на ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 4 жовтня, яка є в розпорядженні редакції, написала, що серед арештованих судом активів, окрім «Київстару», є ще один мобільний оператор – lifecell (ТОВ «Лайфселл»).

Суд наклав арешт на 100% ТОВ «Пейселл», яка належить мобільному оператору і через яку здійснюється поповнення абонентських рахунків lifecell. Також були арештовані корпоративні права ТОВ «Укртауер».

13 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва виправив свою ухвалу від 4 жовтня про арешт усіх акцій мобільних операторів «Київстару» та lifecell. Суд ухвалив, що слід вважати правильним накладення арешту на корпоративні права у вигляді 19,8% статутного капіталу ТОВ «Лайфселл» та на 47,85% статутного капіталу ПрАТ «Київстар». В іншій частині судове рішення залишилося без змін.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук