ГУР отримало 1,2 терабайта даних про 500 об’єктів міноборони рф

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про успішну кібератаку на російське державне підприємство. Як повідомляється на сайті розвідки, це підприємство виконує усі будівельні підряди для міноборони рф.

  • Йдеться про «федеральне державне унітарне підприємство «головне військово-будівельне управління зі спеціальних об’єктів» (ФГУП «ГВСУ зі спеціальних об’єктів»).
  • Вдалу операцію здійснили фахівці української організації Blackjack ― кіберволонтери проникли до бази даних російської держкомпанії та здобули 1,2 терабайта цінних даних.
  • Серед отриманого масиву ― технічна документація на понад 500 об’єктів міноборони рф.

Критично важливу інформацію про російські військові об’єкти, які вже завершені, перебувають на етапі будівництва/реконструкції або заплановані до зведення, передали для Сил безпеки та оборони України.

У межах кібероперації усі вказані дані були видалені із серверів підприємства рф, що на певний час паралізує будівництво нових об’єктів.

Нещодавно ГУР отримало понад 100 гігабайтів секретної інформації з російського підприємства ООО «Спеціальний технологічний центр».

Також Кіберпідрозділи розвідки провели кібератаку проти Федеральної податкової служби рф.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук