ГУР зламало Федеральну податкову службу рф – знищили всю базу даних

У вівторок, 12 грудня, Кіберпідрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України провели кібератаку проти Федеральної податкової служби рф. Про це повідомила пресслужба ГУР.

  • Згідно з повідомленням, під час спецоперації воєнним розвідникам вдалось проникнути в один із добре захищених ключових центральних серверів ФПС росії, а далі ― у понад 2300 її регіональних серверів по всій росії, а також на території тимчасово окупованого Криму.
  • Внаслідок кібератаки усі сервери отримали шкідливе програмне забезпечення. Паралельно у такий же спосіб була атакована російська ІТ-компанія Office.ed-it.ru, яка обслуговувала ФПС рф.
  • У ГУР також повідомили, що внаслідок двох кібератак повністю ліквідовані конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи рф ― знищена уся база даних та її резервні копії.

«Фактично йдеться про повне знищення інфраструктури одного із основних державних органів терористичної росії та численних супутніх даних податкової за великий часовий період. Інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї росії опинився в руках воєнної розвідки України», – додали в Головному управлінні розвідки.

Відновити роботу податкової росіяни безрезультатно намагаються уже четвертий день поспіль. У ГУР зауважують, що робота російської податкової буде паралізована щонайменше на місяць, водночас реанімація систем ФПС рф у повному обсязі унеможливлена.

Раніше цього ж дня найбільший мобільний оператор «Київстар» зазнав хакерської атаки на ядро мережі, через що абоненти втратили звʼязок. Для фіксації обставин та наслідків протиправних дій з втручання у діяльність мережі оператор залучив представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб, які наразі працюють в офісі компанії. Терміни відновлення мережі наразі невідомі. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук