Журнал TIME запитав експертів гастрономічної галузі про тренди в їжі на 2024 рік. На думку близько десятка представників галузі, саме такі сучасні настрої формуватимуть те, що люди їстимуть і питимуть.

Акцент на глобальні смаки

  • Однією з визначальних тенденцій року стане кухня третьої культури, або страви з різних кухонь світу. Можливі поєднання, наприклад, японських та італійських страв або філіппінсько-британська випічка.
  • На думку експертів, цей тренд також є результатом глобалізації.
  • Нове покоління кухарів створює продукти, які відображають їх унікальну, багатошарову культурну ідентичність.

Більше азійських інгредієнтів

  • У 2024 році у стравах буде більше азійських смаків. На думку експертів, такі продукти, як чорний кунжут, десерт убе та чай з молоком стануть більш популярні і підуть шляхом матчі.
  • Також очікується, що більше людей полюблять азіатські фрукти, наприклад рамбутан, рожеву гуаву, лонган, мангостан і різні види драконових.

Любов до планети

  • Однією з підводних течій, які рухають тенденції щодо їжі та напоїв, на думку еспертів, є спільне бажання піклуватися про планету.
  • У найближчі місяці все більше компаній будуть розвивати цей напрям. Варто очікувати, наприклад, зростання виробництва альтернативного шоколаду, який дуже схожий за смаком на справжній, проте без какао-бобів у складі.
  • Одна американська компанія Voyage Foods використовує виноградні кісточки, соняшникове білкове борошно та соняшниковий лецитин для виготовлення альтернативного шоколаду. А у Великобританії WNWN Food Labs замінює какао-боби зерновими та бобовими.