Google уклала мирову угоду в суперечці на $1,67 млрд щодо патентів на чіпи для ШІ

Google досягла мирової угоди у суперечці щодо патентів на чіпи, які використовуються в технологіях штучного інтелекту компанії, пише Reuters. Позов подала компанія Singular Computing, стверджуючи, що Google незаконно використала її інновації в обробці даних, і вимагала компенсації в розмірі $1,67 млрд.

Деталі угоди не розголошуються. Представники Google та Singular підтвердили домовленість, але не повідомили жодних подробиць. Речник Google Хосе Кастанеда заявив, що компанія не порушувала патентні права Singular і «рада вирішити цю проблему».

Singular вимагала до $7 млрд грошової компенсації за порушення її двох патентів. 

Деталі судового позову

  • Singular, заснована масачусетським комп’ютерним науковцем Джозефом Бейтсом, стверджувала, що Google використала її технологію в процесорах, які підтримують функції штучного інтелекту в Google Search, Gmail, Google Translate та інших сервісах.
  • Позов 2019 року свідчив, що Бейтс ділився своїми винаходами з компанією між 2010 і 2014 роками. У ньому стверджувалося, що Tensor Processing Units (TPU) від Google скопіювали технологію Бейтса та порушили два патенти.
  • Google представила TPU у 2016 році для підтримки роботи штучного інтелекту в розпізнаванні мови, генерації вмісту, рекомендації реклами та інших функціях. Singular стверджувала, що версії другого та третього блоків, представлені у 2017 та 2018 роках, порушували її патентні права.
  • Під час вступного слова на суді 9 січня зачитали внутрішні електронні листи, які свідчили, що нинішній головний науковець Google Джефф Дін писав іншим працівникам про те, як ідеї Бейтса можуть бути корисними для того, що розробляла Google.
  • Google заперечила, що її інженери, які розробили чіпи, ніколи не зустрічалися з Бейтсом і створили їх самостійно. Компанія заявила, що її технологія відрізняється від описаної у патентах Singular.

Раніше Google погодився на врегулювання судового позову в США на суму $5 млрд. Компанію звинувачують у відстеженні дій користувачів, навіть коли вони використовували режим інкогніто.

Також компанія заплатить $700 млн для врегулювання звинувачень у монополії у своєму магазині застосунків Google Play.

Apple жертвує функцією вимірювання кисню у нових Apple Watch через патентну суперечку з медичною компанією Masimo.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук