HP Enterprise зламали російські хакери, які також атакували Microsoft

Компанія Hewlett Packard Enterprise (HPE) повідомила, що російські хакери зламали її хмарну систему електронної пошти та викрали дані співробітників з кібербезпеки та інших підрозділів. Про це повідомляє Bloomberg.

  • Постачальник інформаційних технологій та послуг заявив у реєстраційному звіті Комісії з цінних паперів та бірж, що злам стався 12 січня.
  • Хакери викрали дані за 7 місяців, з травня 2023, і отримали доступ до даних з невеликої кількості поштових скриньок.
  • Компанія зазначила, що, на її думку, хакери належать до Cozy Bear, підрозділу російської служби зовнішньої розвідки.

Минулого тижня Microsoft повідомила, що 12 січня також виявила втручання у свою корпоративну мережу. Хакери Midnight Blizzard, також відомі як Cozy Bear, почали атаку наприкінці листопада і отримали доступ до облікових записів високопоставлених керівників Microsoft, а також співробітників відділу кібербезпеки та юристів.

В обох випадках хакери використовували програмне забезпечення Microsoft.

Ці повідомлення публікуються після нового правила Комісії з цінних паперів та бірж США, яке вимагає розкривати подібні інциденти.

Microsoft опинилася під тиском, оскільки її продукти є основними в уряді та промисловості США (з часткою ринку понад 85%). Американські законодавці наполягають на тому, щоб Microsoft швидко підвищила безпеку до рівня, який, на їхню думку, мав би бути забезпечений спочатку і без обтяження платників податків.

У спробі заспокоїти побоювання Microsoft запропонувала всім федеральним агентствам рік безкоштовного користування просунутими функціями безпеки. Однак компанія також стверджує, що самі клієнти не завжди роблять безпеку пріоритетом.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук