Nasdaq допомагатиме Україні розвивати ринки та підприємництво

Оператор біржі Nasdaq та український уряд підписали меморандум для посилення української економіки та ринку капіталу. Як повідомляє Мінекономіки України, у межах угоди сторони визначать сфери співпраці, які можуть сприяти відновленню української економіки.

Зокрема, співпраця з Nasdaq має допомогти Україні:

  • створити новий міжнародний фінансовий центр;
  • розвинути ринки капіталу;
  • забезпечити доступ українських компаній до довгострокового фінансування на міжнародних ринках;
  • стимулювати розвиток підприємництва серед українців.

«Експертиза та технології Nasdaq необхідні Україні для розвитку ринків залучення довгострокового фінансування українськими компаніями та організованих ринків капіталів», — зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Nasdaq також розглядають потенційні можливості відмовитися від комісій за лістинг для українських компаній на ринках Nasdaq як в США, так і в ЄС. Звільнення від плати вимагає дозволу регуляторних органів. 

Партнерству між Nasdaq та Україною сприяло Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), яка вже допомагала Україні з’єднувати іноземних інвесторів з українськими компаніями.

У заяві адміністраторка USAID Саманта Пауер заявила, що інвестори демонструють впевненість у майбутньому України, адже за перші три квартали 2023 року до країни надійшло близько $4,1 млрд прямих іноземних інвестицій. Повних даних за весь рік поки немає.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук