Сім техногігантів заробили більше за майже всі країни світу

Технологічні гіганти США, так звана «чудова сімка», тепер мають більшу фінансову міць, ніж майже будь-яка інша велика країна світу, згідно з новим дослідженням Deutsche Bank. Як пише CNBC, стрімке зростання прибутків та ринкової капіталізації Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia та Tesla перевищує показники всіх лістингових компаній майже всіх країн G20.

Серед країн G20, за винятком США, лише Китай та Японія можуть похвалитися вищим прибутком від акцій своїх компаній.

Аналітики банку підкреслили, що лише сукупна ринкова капіталізація компаній «чудової сімки» сама по собі робить її другою за величиною фондовою біржею у світі, удвічі перевищуючи показник Японії, яка посідає четверте місце. Ринкова капіталізація Microsoft і Apple приблизно відповідає сукупній капіталізації всіх лістингових компаній у Франції, Саудівській Аравії та Великій Британії разом узяті.

Ризики

Проте, ця велика концентрація грошей у декількох компаніях викликає стурбованість серед аналітиків. Деякі експерти попереджають, що це може створити ризики для фондового ринку США та світу. Вони вказують, що коли ринок так сильно зважений на невелику кількість акцій і одну конкретну тему, зараз це штучний інтелект, існує ризик втрати інвестиційних можливостей.

Як повідомлялось раніше, технологічні компанії звільнили вже 34 000 працівників з початку 2024 року, орієнтуючись на розвиток штучного інтелекту.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук