Десять найпопулярніших телефонів за 2023 рік – у списку багато iPhone

Найпопулярнішим телефоном у 2023 році став iPhone, а модель – iPhone 14. Вперше Apple посіли одразу сім позицій у списку з 10 найпопулярніших телефонів за минулий рік, з’ясувала міжнародна дослідницька компанія Counterpoint Technology Market Research. Apple і Samsung стали єдиними брендами в цьому списку.

Сукупна ринкова частка цих десяти смартфонів досягла найвищого показника за всю історію – 20% у 2023 році, порівняно з 19% за 2022 рік.

Що цікаво, найбільше у четвертому кварталі 2023 року купували iPhone 15 Pro Max, але у загальному списку ця модель посідає лише п’яте місце. Друге та третє місце посіли 14 Pro Max та 14 Pro. Четверте належить iPhone 13, половина його продажів припала на США та Китай.

Загальний обсяг продажів Apple залишився незмінним у 2023 році. Аналітики вважають, що така стабільність частково пояснюється значним зростанням на ринках у країнах, що розвиваються, таких як Індія та Африка. У 2023 році Індія стала п’ятою на ринку смартфонів, де продажі iPhone перевищили 10 мільйонів одиниць за один рік.

Три останні місця посів Samsung, а саме – їхня бюджетна серія A. Восьме місце належить моделі A14 5G завдяки високим продажам у США та Індії. Решту місць посіли Samsung Galaxy A04e і A14 4G. Як пише Counterpoint, їхня доступність стимулювала продажі на ринках у країнах, що розвиваються, таких як Бразилія, Індія, Мексика та Індонезія.

Аналітики прогнозують, що у наступному році до списку увійдуть китайські бренди. А оскільки OEM-виробники все частіше випускають моделі лише з підтримкою 5G, то список наповнюватимуть швидше за все лише такі моделі.

Нагадаємо, Європейський Союз планує оштрафувати Apple на €500 млн через можливі порушення законодавства ЄС про конкуренцію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук