Apple можуть оштрафувати на €500 млн через звинувачення від Spotify

Європейський Союз планує оштрафувати Apple на €500 млн через можливі порушення законодавства ЄС про конкуренцію. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на неназвані джерела.

  • Скаргу на Apple подала компанія Spotify, яка звинувачує американського гіганта в тому, що він не дозволяє застосункам для iPhone інформувати користувачів про дешевші альтернативи музичному сервісу Apple Music.
  • Європейська Комісія розпочала розслідування скарги Spotify у 2019 році. За даними джерел FT, Комісія дійшла висновку, що дії Apple шкодять конкуренції на ринку музичних стрімінгових сервісів.
  • Штраф у розмірі €500 млн може стати одним із найсуворіших, коли-небудь накладених Європейською Комісією на технологічну компанію. Apple може оскаржити штраф у суді.
  • Про штраф, як очікується, буде оголошено на початку наступного місяця.

У 2020 році Apple оштрафували на понад $1 млрд за порушення антимонопольного законодавства у Франції, але суму зменшили до $366 млн після апеляції компанії.

Цього року Apple вперше дозволить встановлювати програми на iPhone в обхід App Store, але тільки в Євросоюзі. Зміни з’являться в iOS 17.4 у березні.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук