Колишні топменеджери Twitter вимагають від Маска $128 млн компенсації

Четверо колишніх топменеджерів Twitter (нині Х), зокрема колишній СЕО Параг Агравал, подали до суду на Ілона Маска. Згідно з позовом, вони вимагають понад $128 млн вихідної допомоги, яка не була виплачена під час звільнення, пише Reuters.

  • Іншими позивачами є колишній фінансовий директор Twitter Нед Сігал, колишній юридичний директор Віджая Гадде та колишній головний юрист Шон Еджетт.
  • Коли Ілон Маск придбав Twitter, він одразу звільнив колишніх керівників компанії. Вони кажуть, що він безпідставно звинуватив їх у неправомірній поведінці й змусив піти з компанії, бо ті позивалися проти нього за спробу відмовитися від власної пропозиції придбати компанію.
  • Потім, згідно з позовом, Маск відмовив керівникам у вихідній допомозі, яку їм обіцяли ще за роки до того, як він придбав Twitter. Позивачі стверджують, що кожному з них належить річна зарплатня та сотні тисяч опціонів.

«Це схема дій Маска: утримувати гроші, які він винен іншим людям, і змушувати їх подавати на нього до суду», – йдеться у позові колишніх керівників на 39 сторінок.

Позов, поданий до федерального суду в Сан-Франциско, є крайнім із низки юридичних проблем, з якими зіткнувся мільярдер після того, як він придбав соцмережу за $44 млрд у жовтні 2022 року та пізніше перейменував її на X.

X вже стикається з двома колективними позовами, які стверджують, що компанія винна працівникам, яких звільнили після придбання Маском, щонайменше $500 млн вихідної допомоги, а також третім позовом від шести колишніх старших менеджерів, які висувають аналогічні претензії. X заперечує будь-які правопорушення.

Компанію також раніше звинувачували у несплаті колишній піар-фірмі, орендодавцям, постачальникам та консультантам.

X не відповів на запит Reuters щодо коментарів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук