Ajax Systems показали датчики якості повітря, що працюють з «розумними» вікнами KORSA

2
Читати на RU

Українська компанія Ajax Systems разом із виробником вікон KORSA анонсували спільний продукт: вікна KORSA Comfort, що працюють разом із датчиками якості повітря Ajax LifeQuality. Про це AIN.UA розповіли у пресслужбі компаній.

  • Вікна KORSA Comfort — це «розумні» вікна, якими можна керувати зі смартфону, і які працюють із системами «розумного» будинку. У цьому рішенні з ними поєднується датчик якості повітря Ajax LifeQuality вимірює температуру, рівень вологості та рівень вуглекислого газу (СО2).
  • Якщо користувач у додатку задасть норму для цих показників, датчик подає сигнал, за яким вікна автоматично відкриваються на безпечне провітрювання.
  • Підвищений рівень вуглекислого газу може призводити до апатії, сонливості, головних болей тощо. Тож, якщо користувач вкаже, що норма СО2 у приміщенні не повинна перевищувати 1000 ppm, то, якщо датчик зафіксує такий рівень, вікна відчиняться на провітрювання 6 мм автоматично, по периметру усієї стулки. Щойно показник СО2 знизиться до нормального, приміром, 700 ppm, вікна автоматично зачиняться.
  • Як це працюватиме, можна подивитися тут:

Нагадаємо, наприкінці 2023 року компанія Ajax провела велику презентацію, на якій представила кілька нових продуктів. Зокрема, LifeQuality — професійний датчик моніторингу якості повітря в приміщенні, що вимірює температуру, вологість та CO2. Він оснащений швейцарськими та шведськими сенсорами, що використовуються в медичному обладнанні. Користувачі бачать поточні показники, можуть переглянути історію за декілька днів, тиждень, місяць, рік та зрозуміти динаміку якості повітря. 

Також компанія представила продукт LightSwitch, який допомагає керувати різними освітлювальними пристроями як на місці, так і дистанційно, та WaterStop — кран для перекриття води з дистанційним керуванням. Він допомагає побудувати повністю автоматизовану антипотоп-систему.

Раніше ми також розповідали, як компанія закінчила 2022 рік.

Залишити коментар

Коментарі | 2

Пошук