АМКУ не дозволив французькій компанії купити lifecell

Антимонопольний комітет України (АМКУ) не дозволив французькій компанії DVL Telecom набути контроль над українським мобільним оператором lifecell і компаніями «Глобал Білгі» та «Укртауер», які входять до групи «Лайфселл». Про це повідомляється на сайті відомства.

  • Комітет виявив підстави для заборони купівлі lifecell і «Укртауер», а оскільки продаж «Глобал Білгі» входить до тієї ж транзакції, він також не може бути погоджений.
  • Зазначається, що під час розгляду заяви виникла потреба перевірити відносини групи «Лайфселл» та групи Turkcell з особою, до якої застосовані санкції РНБО.

«Враховуючи викладене, 07 березня 2024 року Комітетом розпочато розгляд справ про концентрації у вигляді набуття компанією «DVL Telecom» контролю над товариствами з обмеженою відповідальністю «Лайфселл», «Глобал Білгі» та «Укртауер». Одночасно з початком розгляду вказаних справ про концентрації, Комітетом розпочато розгляд справи про узгоджені дії, які безпосередньо пов’язані із здійсненням цих концентрацій», – сказано у повідомленні.

Водночас АМКУ надав дозвіл DVL Telecom на набуття контролю над «Датагруп-Воля».

У грудні 2023 року стало відомо, що Turkcell продає свої українські активи – мобільного оператора lifecell, мережі кол-центрів ТОВ «Глобал Білгі» та оператора вишок мобільного зв’язку ТОВ «Укртауер» – французькій NJJ, до якої входить DVL Telecom.

У січні АМКУ повернув NJJ Capital заяву на придбання lifecell через невідповідність документів вимогам. Як зазначили у комітеті, додані до заяв матеріали не містили вичерпної інформації, необхідної для їх розгляду.

Контекст

У жовтні 2023 року СБУ повідомила, що суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Фрідману, Авену та Косогову.

ЕП із посиланням на ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 4 жовтня написала, що серед арештованих судом активів, окрім «Київстару», є ще один мобільний оператор – lifecell.

Суд наклав арешт на 100% ТОВ «Пейселл», яка належить мобільному оператору і через яку здійснюється поповнення абонентських рахунків lifecell. Також були арештовані корпоративні права «Укртауер».

13 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва виправив свою ухвалу від 4 жовтня про арешт усіх акцій мобільних операторів «Київстару» та lifecell. Суд ухвалив, що слід вважати правильним накладення арешту на корпоративні права у вигляді 19,8% статутного капіталу ТОВ «Лайфселл» та на 47,85% статутного капіталу ПрАТ «Київстар». В іншій частині судове рішення залишилося без змін.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук