Україна долучилась до WIPO ALERT і доповнюватиме міжнародний список сайтів-порушників авторських прав

Україна стала 15 країною, яка наповнюватиме міжнародну платформу WIPO ALERT переліком сайтів, які порушують авторські права. Мінекономіки ухвалило наказ про затвердження порядку формування та ведення національного переліку таких вебсайтів.

Якщо чиєсь авторське право порушили, він може звернутися до українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій, щоб такий сайт чи застосунок включили у список.

Що це дає

WIPO ALERT – це міжнародна онлайн-платформа, адміністрована World Intellectual Property Organization. Держави-учасниці завантажують туди списки сайтів або мобільних застосунків, на яких порушуються авторські права та право на інтелектуальну власність.

  • Наприклад, у 2021 році перші сайти від України вже потрапили до міжнародної бази даних WIPO ALERT Database. Вперше на платформу внесли чотири ресурси, які незаконно транслюють фільми і серіали: rezka.ag, ex-fs.net, seasonvar.ru, kinogo.zone.
  • Платформа, перш за все, розрахована на рекламні агенції та бізнеси, щоби вони не транслювали на таких сайтах свою рекламу.
  • Як пише Державна система правової охорони інтелектуальної власності, ведення національного переліку передбачається статтею 8 Закону України «Про рекламу». Тобто, за розміщення реклами на вебсайтах, які будуть внесені в цей перелік, можна бути притягненими до адміністративної відповідальності.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук