Космічний Stellar Blade та середньовічний Manor Lords. 9 ігор квітня для ПК та консолей

На відміну від березня, квітень 2024 року не може похизуватися великою кількістю гучних проєктів. Мабуть, єдиним серед таких став бойовик Stellar Blade — видовищний бойовик про боротьбу з інопланетянами. Однак, квітень порадує виходом улюблених ігор на нових платформах, а також цікавими релізами на кшталт лялькової Harold Halibut, No Rest for the Wicked від творців високо оцінених Ori та заснованої на однойменній манзі Sand Land.

Stellar Blade

26 квітня (PS5)

Майбутній ексклюзив для PlayStation 5 від корейської студії Shift Up (мобільна Goddess of Victory: Nikke) та видавця Sony Interactive Entertainment Stellar Blade вийде вже 26 квітня. Це пригодницький бойовик із новою, але доволі популярною історією. Згідно з лором, людство було вигнане із Землі після війни з інопланетянами Найбіта. Для повернення планети людям головна героїня Єва та її загін вирушать на боротьбу з Найбіта. Звісно, Єва зустріне свого Адама, одного зі вцілілих людей на Землі – він і знайомить її з тими, хто вижив.

Бойова система Stellar Blade орієнтована на вивчення шаблонів атак ворогів і точний розрахунок часу для контратаки. Дорогою Єва зустрічатиме низку ніпів, які даватимуть побічні квести.

Гра була задумана ще у 2019 році під назвою Project Eve, вона мала вийти на PS4, Windows Xbox One. Уже у 2021 стало відомо, що Stellar Blade (так, назву вирішили змінити) стане ексклюзивом для PlayStation 5.

Демоверсія гри стала доступна в США 8 березня 2024 року. Однак, її видалили за 25 хвилин. Виникли проблеми із сумісністю із системою. Залишається сподіватися, що їх вирішили до офіційного релізу.

Manor Lords

Дочасний доступ 26 квітня (ПК)

Manor Lords – майбутня гра в жанрі середньовічної ріалтайм-стратегії від польського геймдизайнера Slavic Magic. Гравці зможуть будувати міста, продувати стратегії боїв та керувати землями, як справжні лорди завдяки складній системі імітації економіки й суспільства. Гра також має українські субтитри.

Harold Halibut

16 квітня (PS5, Xbox Series X|S, PC)

Harold Halibut – це щось середнє між грою та стопмоушен-фільмом. Саме так його презентує німецька студія Slow Bros, яка розпочала роботу над грою ще у 2012 році. Творці власноруч створювали ляльки героїв та декорації з металу, текстилю, дерева та глини.

Це історія про дружбу та життя на космічному кораблі, який фактично є цілим містом, потонулим у величезному океані. Ми граємо за молодого лаборанта Гарольда, який досліджує ретро-світ майбутнього в пошуках справжнього значення слова «дім».

«Минуло 250 років відтоді, як ваш дім — космічний корабель, схожий на ковчег, покинув Землю на порозі холодної війни, щоб знайти придатну для життя планету та зберегти людський рід», — йдеться в описі.

Grounded

16 квітня (Nintendo Switch, PS4 і PS5)

Grounded – пригодницький симулятор виживання від американської студії Obsidian Entertainment (Star Wars: Knights of the Old Republic II — The Sith Lords, Alpha Protocol), яка повноцінно вийшла для Microsoft Windows і Xbox One ще у 2022 році. За цей час Grounded отримала дуже схвальні відгуки в Steam та 82 бали оцінки на Metacritic. Уже 16 квітня гра стане доступною для користувачів Nintendo Switch, PS4 і PS5.

Про що ж саме Grounded? У 1990 році Піт, Макс, Віллоу й Хупс стали останніми чотирма підлітками в низці загадкових зникнень. Прокинувшись, вони виявляють, що зменшилися до розмірів комах та потрапили в пастку на задньому подвір’ї будинку. Як це трапилося — невідомо, власне, із цим вам і доведеться розібратися.

Ви зможете грати за Піта, Макса чи Хупс – як від першої, так і від третьої особи. Герой має вчасно їсти та споживати достатню кількість води, обстежувати світ комах, боротися з павуками та іншими ворогами, тим часом досліджуючи та розслідуючи всі таємниці зменшення людей. Із цікавого – гра має окремий режим для людей з арахнофобією, який дозволяє обрати, наскільки страшними будуть павуки. У гру можна грати самостійно, або в багатокористувацькому режимі — до чотирьох гравців.

Sand Land

26 квітня (ПК, PS4, PS5 і Xbox Series X|S)

Sand Land — нова рольова гра від японської студії ILCA (Pokemon Brilliant Diamond і Shining Pearl, One Piece Odyssey) та видавця Bandai Namco Entertainment, яка вийде вже 26 квітня. Вона заснована на однойменній серії манги авторства Акіри Торіями (автор Dragon Ball), яка була випущена у 2000 році.

Гра розповідає про Вельзевула, Рао, Енн та Сіфа, які вирушають у подорож через пустелю в пошуках легендарного джерела. Дорогою вони борються з низкою монстрів та армією лихого короля. У всесвіті Sand Land також є неймовірні транспортні засоби, які допомагають героям не лише пересуватись пустелею, але й боротися з ворогами. Також у грі є механіка виживання, оскільки довге перебування в пустелі — справа не з простих.

Children of the Sun

9 квітня (ПК)

Гра від німецького розробника René Rother та американського видавця Devolver Digital (Hotline Miami, перевидання «Серйозного Сема») Children of the Sun вийде на ПК уже 9 квітня. Це темна історія про дівчину, у серці якої палає вогонь гніву. Вона почала свою власну війну про загадкового культу, поступово вбиваючи фанатиків. Вона не зупиниться, допоки її куля не дістанеться справжньої цілі – лідера культу. На шляху їй відкриватимуться темні секрети таємничого ордену та всі жахіття, які вони творили заради свого володаря.

Це тактичний шутер від третьої особи, у якому ви зіткнетеся з головоломками, керуватимете кулею, активуватимете пастки та трансформуватимете навколишній простір.

SaGa: Emerald Beyond

25 квітня (PS5, PS4, Switch, iOS, Android, ПК)

SaGa: Emerald Beyond — нова рольовка від японської компанії Square Enix, яка вийде вже 25 квітня. Історія розповідає про шістьох героїв, які перетинають 17 різних світів, пов’язаних із царством під назвою Потойбічне. Гравець досліджує ці світи, виконуючи квести та відкриваючи нові події, при цьому покроковий бій зосереджується на маніпуляціях із часом та випадковому вивченні нових навичок.

Роботу над грою розпочали ще у 2016 році після завершення SaGa:Scarlet Grace. Однак на неї вплинули інші проєкти та пандемія коронавірусу. Бойовку SaGa: Emerald Beyond отримала від Scarlet Grace.

No Rest for the Wicked

25 квітня дочасний доступ (ПК)

Steam

Це нова робота від австрійської студії Moon Studios (серія Ori) та американського видавця Private Division. Цього разу студія взялася за рольовий бойовик, події якого розгортаються в 841 році. Гравець бере на себе контроль над Cerim, групою священних воїнів, наповнених магічними здібностями, які повинні очистити світ від «мору», чуми, яка перетворила місцевих жителів на небезпечних монстрів. По дорозі Cerim вплутується в політичні конфлікти між правителями королівства та повстанцями, які прагнуть повалити його.

Freedom Planet 2

4 квітня (PS4/5, Switch, Xbox One, XSX/S)

Продовження інді-платформера Freedom Planet 2014 року вийшло на ПК у 2022 році, а вже 4 квітня буде доступне для консолей. Гру створила і видала американська студія Xseed Games (The Legend of Heroes: Trails in the Sky SC, Unchained Blades). Як і перша частина, Freedom Planet 2 натхненна іграми Sega Genesis, тож особливо зайде шанувальникам піксельних робіт. За два роки на Steam гра отримала дуже схвальні відгуки.

Дія Freedom Planet 2 розгортається у світі Аваліс. Головні героїні: Саш Лілак, яку вважають останньою з водяних драконів; Керол Ті, зелена дика кішка, яка їздить на мотоциклі; Мілла Бассет, бассет-хаунд і алхімікиня, яка може створювати зілля; Ніра Лі, довірена радниця королівського магістра.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук