Керівника департаменту кібербезпеки СБУ тимчасово відсторонили від роботи

1

Голова Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив Іллю Вітюка, керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ), від виконання посадових обов’язків. Це пов’язано з перевіркою обставин, оприлюднених журналістами «Слідство-інфо», повідомила пресслужба відомства «Інтерфакс-Україна».

  • На час перевірки Вітюк буде проходити службу в бойовому підрозділі ДКІБ спільно з ЦСО «А», відомого як «Альфа», який виконує оборонні завдання на фронті.
  • Він уже відряджений до цього підрозділу і сьогодні виїхав у район виконання бойових завдань.

Що сталося

Журналісти-розслідувачі «Слідство.інфо» оприлюднили матеріал про елітну нерухомість сім’ї Іллі Вітюка щонайменше на 25,5 млн грн за ринковою вартістю. Йдеться про квартири, які нібито належать дружині та матері представника СБУ. Майно придбали вже під час вторгнення. Однак джерела походження коштів для купівлі цієї нерухомості сумнівні.

Автору цього матеріалу співробітники ТЦК намагалися вручити повістку. Джерела журналістів допомогли з’ясувати, що представниками ТЦК міг керувати Олексій Володимирович Біленко – людина, близька до Іллі Вітюка та працює в департаменті кібербезпеки СБУ. Таким чином, у «Слідство.Інфо» вважають, що в такий спосіб спецслужбовці хотіли помститися розслідувачу.

У зв’язку з інцидентом, Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доручив командувачу Сухопутних військ провести службову перевірку для встановлення всіх обставин події.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук