Google тимчасово відмовився від генерування зображень людей в Gemini

Google призупинила генерацію зображень людей у Gemini через скарги користувачів, про це компанія написала на своїй сторінці в Х. Люди почали ділитися згенерованими ШІ-світлинами, на яких зображені історичні постаті із неточною расовою приналежністю.

Наприклад, на своїй сторінці в Х інженер та співзасновник компанії Glean Дебарг’я Дас показав, як Gemini згенерував американських, британських, та німецьких жінок переважно темношкірими.

Інші користувачі також ділилися світлинами, де штучний інтелект показав темношкірого Папу Римського, або ж вікінгів з азійською зовнішністю. 

Після низки скарг у Google відреагували та написали, що працюють над усуненням таких проблем. Тому призупиняють генерацію зображень людей в Gemini, поки не випустять покращену версію. Коли це буде – точно не написали.

«Ми працюємо над тим, щоб негайно покращити такі зображення. Генерація образів в Gemini дійсно приваблює широке коло людей. І це загалом добре, тому що люди в усьому світі використовують це. Але тут ми не вгадали», – написала компанія.

У грудні 2023 року Google запустила модель штучного інтелекту Gemini, яка стала основою чат-бота Bard, кинувши таким чином виклик конкурентам, включно з ChatGPT від OpenAI. Пізніше Google анонсував нові можливості для Bard, зокрема і в Україні. Просунута версія ШІ-моделі Gemini Pro стала доступна українською мовою. Після цього перейменували чат-бот Bard в Gemini та випустили  для Android окремий застосунок.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук