Група компаній Nova створила компанію для розвитку власної генерації електроенергії

У відповідь на удари росії по українській енергосистемі група компаній Nova, до якої входить «Нова пошта», створила нову компанію під назвою «Нова Енерджі». Її метою стане розвиток власної генерації електроенергії, що забезпечить автономність об’єктів компанії, повідомив співвласник Nova Володимир Поперешнюк.

  • Створена компанія буде займатися генерацією електроенергії на регулярній основі, зокрема з сонячних і газових джерел.
  • Він висловив сподівання, що інші українські компанії підуть їхнім шляхом.
  • Поперешнюк також підкреслив, якщо регулювання цін на паливо та заборони не заважатимуть, то підприємці швидко створять потрібні для економіки потужності.

Поперешнюк нагадав, що на початку повномасштабної війни, коли війська рф атакували українські НПЗ та нафтобази, Nova була змушена закуповувати бензовози, цистерни, ємності та заправні комплекси, щоб посилити свою паливну безпеку та автономність. Тепер 60% потреб у пальному компанія забезпечує власними ресурсами.

Під час першої хвилі атак на енергооб’єкти України восени-взимку 2022 року Nova вже вжила заходів, обладнавши свою мережу відділень і сортувальних центрів генераторами та акумуляторами.

У компанії зрозуміли, що потрібно посилювати автономність енергозабезпечення, коли останнім часом росіяни почали бити вже по генерації електроенергії.

Контекст

Раніше голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький закликав промислових споживачів електроенергії забезпечити себе власною генерацією для зміцнення своєї енергетичної стійкості в умовах ударів рф по енергосистемі.

«Укренерго» також звернулося до споживачів із проханням зменшити енергоспоживання у вечірні години максимального попиту з 19:00 до 22:00 через істотні ушкодження, які завдав ворог.

Рано-вранці 11 квітня внаслідок масованої комбінованої атаки російськими ракетами та дронами були пошкоджені підстанції «Укренерго» та об’єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській і Київській областях. За інформацією голови наглядової ради «Центренерго» Андрія Готи, російські війська повністю зруйнували Трипільську ТЕС у Київській області.

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що росія завдає наймасштабніших ударів по українській енергосистемі з початку війни. До 80% теплової генерації, більш ніж половина гідрогенерації та багато підстанцій «Укренерго» пошкоджені. За його словами, це наймасштабніша атака, навіть порівняно з 2022-2023 роками.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук