На 59% зріс попит на гібридні автомобілі в Україні — хто в лідерах ринку

В Україні попит на гібридні автомобілі зріс на 59% більше, ніж торік — пише профільна асоціація «Укравтопром». У першому кварталі 2024 року автопарк України поповнили понад 4,7 тис. гібридних легкових авто.

З них 51% — це нові автомобілі. У сегменті нових легкових авто лідером ринку гібридів стала Toyota: перше місце посіла модель RAV-4 — 480 одиниць, друге Camry — 221 одиниця. Третє місце посів Nissan Qashqai —164 одиниць.

У реєстраціях імпортованих вживаних авто з гібридними силовими установками першість у Ford Fusion US — 255 одиниць. Також у лідерській трійці ChevroletVolt (138 од.) і Toyota Prius (136 од.).

Нагадаємо, нещодавно Ford відклав випуск нових електромобілів, бо їхній продаж сповільнюється у США. Натомість продажі гібридів зросли з січня по березень на 45%. А плагін-гібридів, які можуть проїхати невелику відстань на акумуляторі, перш ніж запрацює газоелектрична система, — на 34%.

Виробники електромобілів зазнали труднощів в останні квартали, пише Fortune. Включно з Tesla Ілона Маска, яка повідомляла про своє перше квартальне зниження продажів у річному обчисленні. Китайські виробники електромобілів також показали зниження продажів порівняно з попереднім кварталом.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук