«Таскомбанк» припиняє роботу необанку sportbank

«Таскомбанк» повідомив, що припиняє подальшу роботу проєкту sportbank. Відсьогодні залучення нових клієнтів та оформлення нових продуктів через застосунок необанку припинений.

  • Повністю мобільний застосунок sportbank припинить працювати з 12 травня.
  • «Таскомбанк» пояснює рішення значними змінами в зовнішньому середовищі, які потребують коригування бізнес-моделі банку та його стратегії загалом.
  • Банк наразі зосередиться на розвитку інших проєктів.

Що робити клієнтам

«Таскомбанк» продовжить обслуговування клієнтів необанку. Із 17 квітня всі продукти sportbank стануть доступні в мобільному застосунку TAS2U. З інструкцією можна ознайомитися на сайті «Таскомбанку».

sportbank запустився в Україні у жовтні 2019 року і з самого початку не мав фізичних відділень, а всі операції, включаючи замовлення картки, проводились винятково в застосунках на мобільних пристроях.

Уже в січні цього року в офісі проєкту відбулися обшуки. Під час обшуків в офісі банку вилучили комп’ютери, близько $30 000 готівки, документи про реєстрацію sportbank, умови роботи з «Таскомбанк» та документи про оплату послуг гіг-працівників.

«Пізніше у березні ми довели свою непричетність до всіх звинувачень, але репутація та проєкт постраждали дуже сильно від цього. Тому банк, що мав стати нової домівкою для компанії та клієнтів відмовив у продовженні співпраці. sportbank опинився у становищі, коли відносини з «Таскомбанк» вже закінчуються, а мігрувати нікуди, що автоматично веде проєкт до закриття. Це та точка, де ми зараз», – повідомили AIN.UA у sportbank.

Як пише Forbes, шукали докази співпраці sportbank із російським бізнесом та бетинговими компаніями Parimatch, Buddy.bet та PariWin, що ухилялися від сплати податків. Крім того, ДБР шукало документи, що мали би підтвердити держзраду з боку чотирьох неназваних осіб.

За інформацією медіа, партнерство «Таскомбанк» та sportbank фактично завершилося раніше і з осені 2023-го проєкт шукав нову базову фінустанову.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук