Uklon припиняє роботу сервісу під час комендантської години на технічному рівні

Сервіс онлайн-замовлення таксі Uklon з 14 березня 2024 року припинятиме роботу під час комендантської години. Про це CEO компанії Сергій Гришков написав у Facebook.

Таке рішення прийняли у відповідь на звернення патрульної поліції міста Києва від 7 березня 2024 щодо розгляду можливості припинення надання послуг у комендантську годину.

Гришков підкреслив, що компанія Uklon завжди діяла, діє і буде діяти у правовому полі.

Нове технічне доопрацювання сервісу завершили сьогодні. Воно дозволить обмежувати роботу сервісу під час комендантської години в кожному з регіонів України.

Деталі:

  • У ніч з 14.03.2024 на 15.03.2024 і надалі сервіс буде недоступний по всій Україні протягом комендантської години.
  • Комендантська година в Києві триває з півночі до 5:00.
  • Комендантська година в інших регіонах може відрізнятися.
  • Uklon продовжить працювати у звичайному режимі протягом дня.

Що цьому передувало?

Анонімний Telegram-канал під назвою «Джокер» у своїх публікаціях упродовж останніх кількох тижнів звинуватив Uklon у низці порушень, зокрема роботі в комендантську годину, на відміну від конкурентів.

Пресслужба Uklon у своєму повідомленні у Facebook роз’яснила, що всупереч вимогам комендантської години, є ситуації, коли користувачам потрібен сервіс компанії, зокрема після прибуття поїзда посеред ночі, в екстрених ситуаціях із рідними/тваринами.

Згідно зі статистикою компанії, частка замовлень у комендантську годину в Україні становить менше ніж 2%, водночас 44% замовлень були єдиними для пасажира за цей період. Основний напрямок для поїздок – вокзали та лікарні.

Щодо ціноутворення в компанії зазначили, що воно здійснюється з використанням штучного інтелекту й алгоритмів, які аналізують попит і пропозицію в реальному часі.

У підсумку Uklon звернувся до прокуратури та представників Бюро економічної безпеки України, заявивши, що анонімний Telegram-канал веде проти них дезінформаційну кампанію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук