Український виробник військових рацій Himera виходить на міжнародний ринок

Український виробник військових рацій Himera вийшов на світовий ринок, йдеться в дописі компанії. Партнером стала американська оборонна технологічна компанія Reticulate Micro, з якою вони підписали дистриб’юторську угоду.

Згідно з нею, Reticulate стане постачальником систем зв’язку Himera у США та ключових світових державних клієнтів.

У коментарі AIN.UA співзасновник Himera Міша Рудомінський розповів, що партнерство з Reticulate Micro – це можливість поєднати унікальну українську експертизу, з усіма варіаціями та умовами застосувань, та досвід великої компанії.

«Ми зрозуміли, що об’єднати наші практики допоможе зробити набагато кращий продукт — як і для українських сил оборони, так і для глобального ринку. Дистриб’юторська угода надає можливість генерувати додаткове фінансування та ревенью, яке з одного боку піде на нарощування команди та покращення технології, і дозволить і надалі утримувати мінімальну ціну, яку ми ще на початку зафіксували на українському ринку. Ну і звичайно, податки в Україні та валютна виручка», – розповідає Рудомінський.

Також співзасновник Himera поділився, що очікує значних доходів після виходи на ринок США: «Потенційно йдеться про мільйони, десятки мільйонів доларів і більше в довгостроковій перспективі».

Наразі системи зв’язку Himera використовуватимуть саме військові. Однак у планах – співпраця з іншими галузями.

«Наразі наш основний фокус — Сили оборони України, для цього ми й були створені. Створення продуктів спеціально під інші ринки — це розпорошення нашої уваги, саме тому на глобальний ринок ми пропонуємо продукт, який мінімально відрізняється від того, що ми робимо в Україні. Однак, із часом, ми плануємо працювати з поліцейськими, швидкими, рятувальниками, пожежниками», – додає Міша Рудомінський.

Раніше Himera залучили $525 000 інвестицій, які планували витратити на нарощування виробництва та пришвидшення випуску нових якісніших версій продукції, що постачаються Збройним силам України.

Про Himera

Стартап Himera був заснований у 2022 році Мішею Рудомінським та Олексієм Олійником. Проєкт посів перше місце в конкурсі стартапів ІТ Arena 2023, який представляє напрямок defense tech та проводиться в партнерстві з командою Startup Depot. Lviv Business Incubator.

HIMERA — це універсальна захищена система зв’язку для застосування в цивільних і надзвичайних ситуаціях. Може використовуватися як частина системи оперативної обізнаності. Стійка до дії РЕБ завдяки технології ППРЧ.

HIMERA має можливість простого налаштування з Bluetooth через смартфон без вивчення спеціалізованих програм.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук