Google допомагає подорожувати екологічно — нові функції Maps і Search

Google запровадила низку оновлень для Maps і Search, спрямованих на допомогу користувачам обирати більш екологічні способи пересування. Оновлення стосуються різних аспектів подорожей, від екологічних маршрутів до пошуку зарядних станцій для електромобілів.

Екологічніші маршрути: Тепер Google Maps пропонуватиме маршрути поїздами та автобусами поряд із маршрутами для автівок, що полегшить відмову від власного авто. Наразі ця функція доступна в 15 великих містах світу, включаючи Амстердам, Барселону, Будапешт, Лондон, Париж, Рим, Відень і Цюрих.

Зображення Google

Подорожі на далекі відстані: Також Google розширює функцію в Search для поїздів та автобусів далекого прямування. Тепер користувачі будуть бачити розклад руху, вартість квитка та посилання для бронювання в зручній таблиці під рядком пошуку. Ця функція вже доступна для поїздів в Україні та ще 37 країнах, а незабаром запрацює і для автобусів далекого сполучення.

Зображення Google

Залізниця як альтернатива: Для деяких напрямків потяги є гарною альтернативою перельотам. Тому Google ще минулого року почав пропонувати варіанти маршрутів на поїздах під час пошуку авіарейсів у Search. А незабаром ця функція з’явиться під час введення запитів у Google Flights. Мета полягає в тому, щоб запропонувати більш екологічні варіанти для мандрівників.

Екологічніші авіарейси: Іноді політ справді єдиний швидкий спосіб подолати велику відстань, тому Google робить доступнішою інформацію про викиди вуглецю під час авіаперельотів. Дані про викиди, отримані за допомогою моделі впливу подорожей (TIM), стануть доступними як API для розробників, надбудова для Google Таблиць і калькулятор на вебсайті TIM.

Окремо Google повідомив, що полегшує пошук інформації про зарядні станції для електромобілів:

  • Google Maps почне використовувати штучний інтелект, щоб допомогти водіям легше знайти зарядні станції для електромобілів, навіть ті, що розташовані у важкодоступних місцях, наприклад, у паркінгах. Користувачі зможуть залишати відгуки про станції, які потім аналізуватиме ШІ для покращення підказок.
  • Якщо під час поїздки в автомобіля залишилося мало заряду, на панелі керування (за наявності) можна буде переглянути зарядні станції, які є поблизу. Інформація включатиме вільні розетки в режимі реального часу та швидкість зарядки.
  • Google також розширила функцію, яка показує водіям найкращі місця для заряджання електромобілів, для поїздок із кількома зупинками.
  • Сервіс Travel тепер відображатиме готелі, які пропонують зарядні станції для електромобілів.

Ці нові функції мають допомогти користувачам Google Maps і Search обирати більш екологічні способи пересування, що сприятиме мінімізації викидів вуглецю.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук