Embracer Group розділяється на три компанії, українська 4A Games залишається в структурі й не переходить росіянам

Embracer Group AB, шведська холдингова компанія, що спеціалізується на розробці та виданні відеоігор, вирішила розділитися на три окремі компанії. Українська студія 4A Games залишиться в структурі однієї з них.

Три нові компанії:

  • Asmodee Group: стане видавцем і дистриб’ютором настільних ігор, карткових ігор і цифрових настільних ігор. Компанія має 23 власні студії та володіє правами на понад 300 інтелектуальних власностей. Каталог Asmodee Group охоплює такі настільні ігри, як Ticket to Ride, 7 Wonders, Azul, Catan, Dobble, Exploding Kittens, а також продукти за ліцензіями «Володаря перснів», Marvel, «Гри престолів», Netflix, Lego і «Зоряних воєн».
  • Coffee Stain & Friends: ігрова компанія зосередиться на розробці інді-ігор, A- та AA-ігор преміумкласу та умовно-безкоштовних моделей для ПК/консолей і мобільних пристроїв. До складу Coffee Stain & Friends увійдуть Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, Easybrain, Deca, CrazyLabs і Cryptic, а також THQ Nordic і Amplifier Game Invest. Серед франшиз, що належать компанії: Deep Rock Galactic, Goat Simulator, Satisfactory, Wreckfest, Teardown, Valheim, Sudoku.com, Blockudoku, Jigsaw Puzzle, Star Trek Online, D&D Neverwinter Online і понад 200 інших найменувань.
  • Middle-earth Enterprises & Friends: відповідатиме за розробку і видання AAA-ігор для ПК і консолей. Компанія також володітиме правами на всесвітньовідомі франшизи Tomb Raider, «Володар перснів», Dead Island, Kingdom Come: Deliverance і Metro. До складу увійдуть відомі студії Crystal Dynamics, Dambuster Studios, Eidos-Montréal, Flying Wild Hog Studios, Tripwire, Vertigo Games, Warhorse Studios та 4A Games та багато інших.

Очікується, що розділення буде завершене протягом 12-24 місяців. Акціонери Embracer Group отримають акції нових компаній як дивіденди.

У березні 2024 року Embracer Group повідомив, що виходить із ринку росії та продає свою «дочку» Saber Interactive за $247 млн. Український розробник ігор Fractured Byte перейде покупцеві з російським корінням. Найімовірніше, це саме очікувало й українську 4A Games.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук