Український фонд Vesna Capital інвестував у memoryOS, шведський EdTech-стартап з українським корінням

Створений українцями фонд Vesna Capital повідомив про нові інвестиції в memoryOS, EdTech-стартап з Ґетеборга з українським корінням. У коментарі для AIN.Capital Vesna Capital поділився деталями інвестиції.

Про memoryOS

  • Стартап memoryOS, заснований у 2019 році Алексом Ружем і Йонасом фон Ессеном, розробляє EdTech-рішення, яке допомагає людям опанувати необхідні навички та інструменти для навчання та управління пам’яттю в перенасиченому інформацією цифровому світі.
  • memoryOS намагається вирішити проблему з поганою пам’яттю за допомогою гейміфікації та поєднання найефективніших технік запам’ятовування та методів навчання. Рішення допомагає переводити потрібну інформацію з короткострокової пам’яті в довгострокову.

Деталі інвестиції

Петро Совяк-Круковський, інвестиційний директор Vesna Capital, прокоментував нові інвестиції, пояснивши, чому команда вирішила вкластися в memoryOS.

«По-перше, ми дуже добре розуміємо проблему, яку вирішують memoryOS. Люди перестали запам’ятовувати важливі дрібниці про оточення: імена, дати народження, улюблені страви, улюблені квіти. Ти зустрічаєш людину, ти знаєш, що ти її вже про це питав, але не можеш згадати: вона п’є каву з молоком чи без або як звуть її дитину».

За словами Петра Совяка-Круковського, це стартап з фундаментальним продуктом, Він не про головоломки чи brain teasers. «Поки ти робиш brain teasers, мозок активний, і ти краще запам’ятовуєш, потім перестаєш робити й відкочуєшся назад. memoryOS вчить вас, як запам’ятовувати великі обсяги інформації за допомогою техніки «Mind Palace». Ця техніка залишається з користувачем на все життя. Саме довгостроковий ефект може змінити життя людей на краще».

Також за його словами, у світі є великий запит від людей, які хочуть побороти негативні ефекти від соціальних мереж, додатків і навчитися знов пам’ятати важливі деталі. Продукт допомагає розв’язувати гостру проблему, яка призводить до незручних ситуацій, соціального дискомфорту, коли ти зустрічаєшся з людиною, хочеш її комусь представити, а не пам’ятаєш, з чим саме вона працює.

  • Хоча Vesna Capital інвестувала в компанію до наступного повного раунду фінансування, підготовка все ж таки тривала багато місяців, протягом яких фонд і стартап налагодили міцні стосунки.
  • Окрім фінансових інвестицій, Vesna Capital допомагає memoryOS із маркетинговою експертизою та розвитком бренду.
  • Сума інвестицій та інші умови угоди не розголошуються.

Про Vesna Capital

Vesna Capital — інвестиційний фонд, створений Андрієм Федоровим, В’ячеславом Клімовим і Володимиром Поперешнюком у 2022 році. З моменту запуску інвестиційний портфель уже налічує багато проєктів, зокрема Kooperativ, The Good Plastic, REMO, Salo, Doc.ua, Zeely, Deskree та інші.

Співзасновники фонду. Зображення Vesna Capital

Основна увага Vesna Capital приділяється допомозі у створенні наступного покоління амбітних, конкурентоспроможних і стійких підприємців. Фірма пропонує три моделі співпраці: VC Studio, Private Equity та Venture Investment.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук