У США представили найбільший 3D-принтер, який може надрукувати будинки, військовий транспорт і мости

Університет штату Мен у США представив найбільший у світі полімерний 3D-принтер Factory of the Future 1.0 (FoF 1.0). Він може за годину надрукувати до 500 фунтів (приблизно 227 кг), що робить його досить швидким. Про це пише Engadget.

Принтер друкує об’єкти розміром 96 футів у довжину (≈29 метрів), 32 фути в ширину (≈9 метрів) і 18 футів у висоту (≈5 метрів). Він підходить для низки галузей промисловості, зокрема житлового будівництва, інфраструктури та розробки військових машин.

Вироблені ним матеріали підлягають вторинній переробці. Тобто зроблене можна розібрати, подрібнити та надрукувати ще раз. Тому принтер віддає перевагу біоматеріалам, як-от відходи деревини.

«Технологія дозволить швидко побудувати доступне жило, яке потрібне штату Мен», — сказав директор із розвитку компанії MaineHousing Марк Візендангер. AP припускає, що він «може створити цілі райони». Технічні характеристики вказують на те, що принтер зможе виготовити скромний одноповерховий будинок приблизно за 80 годин.

Оскільки розробники отримали фінансування від Інженерного корпусу армії, Міноборони та Міненергетики, журналісти припускають, що його також використовуватимуть для будівництва підводних човнів та іншого підводного транспорту. Сенаторка Сьюзан Коллінз назвала його «неоціненним» для національної безпеки.

Цікаво, що університет побив власний же рекорд. Попередній найбільший 3D-принтер у світі також сконструювали їхні ж дослідники. Він уже використовувався для будівництва односімейного будинку площею 600 квадратних футів (≈182 метри).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук