Financial Times та OpenAI уклали угоду про навчання ШІ на архівному контенті видання

Financial Times та OpenAI уклали угоди, згідно з якою штучний інтелект компанії навчатиметься на архівному контенті видання. Про це пише FT.

  • Згідно з умовами, видання надасть ліцензію на свої матеріали. Це потрібно, щоб допомогти розробити технологію генеративного ШІ, яка може створювати текст, зображення та код, які не відрізнятимуть від людських творінь.
  • Угода також дозволяє ChatGPT відповідати на запитання короткими резюме зі статей FT, але з посиланнями на видання. За словами директора FT Джона Ріддінга, в інтересах користувачів отримувати відповіді з надійних джерел.
  • Це вже п’ята подібна угода, укладена OpenAI за останній рік, після аналогічних угод з американським Associated Press, німецьким Axel Springer, французьким Le Monde та іспанським Prisa Media у грудні 2023. Фінансові умови не розголошуються, але відомо, що Axel Springer отримуватиме десятки мільйонів доларів протягом кількох років.

Угоди з виданнями, скандали та суди

У грудні 2023 року The New York Times подав позов проти OpenAI та Microsoft за порушення авторських прав. Медіа стверджувало, що його статті використовувалися для тренування штучного інтелекту, який тепер конкурує з нею.

OpenAI прокоментувала позов NYT, на думку компанії, він став несподіванкою. Свою позицію представники OpenAI висловили в чотирьох пунктах, один із них повністю присвятили відносинам із виданням. У ньому компанія пояснила, що позов безпідставний, і припустила, що NYT маніпулює інструментами ШІ.

Як пише Financial Times, минулого року OpenAI, Google, Microsoft і Adobe провели зустрічі з керівниками новинних видавництв, включаючи News Corp, Axel Springer, The New York Times, The Guardian і FT, щоб обговорити питання, пов’язані з їхніми продуктами штучного інтелекту. 

Генеральний директор News Corp Роберт Томсон заявив, що компанія все ще веде переговори з розробниками ШІ. А керівник Thomson Reuters Стів Хаскер заявив цього року, що компанія уклала низку угод з такими компаніями.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук