Директор Українського фонду стартапів Павло Карташов написав заяву на звільнення

Павло Карташов, який очолював Український фонд стартапів (USF) з моменту його заснування у 2019 році, написав заяву на звільнення. Звільнення відбулося в минулу середу, 24 квітня, у зв’язку з завершенням його контракту, повідомляє Forbes.

Видання зазначає, що інші причини звільнення не розголошуються. Рішення про звільнення підтримала наглядова рада USF, до якої входять представники Міністерства цифрової трансформації України, українських і міжнародних інвестфондів, повідомили два джерела, знайомі з ситуацією.

Зараз триває процес пошуку нового керівника чи керівниці USF.

Контекст

Український фонд стартапів був заснований із метою підтримки стартап-екосистеми та ранніх стадій технологічних проєктів. З початку 2023 року USF підпорядковується Мінцифри.

Фонд вважається одним із найактивніших ангельських інвесторів в Україні. З моменту заснування він видав грантів на загальну суму $8,7 млн понад 380 молодим українським технологічним компаніям. Більшість з них (352) — це «цивільні» команди, які отримали кошти до початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року та заморозки програми. Інші розробляють продукти подвійного призначення та отримали спеціальні гранти до $35 000 вже після початку війни.

З початку 2024 року USF перезапустив основні грантові програми для «цивільних» розробок, але без державного фінансування. Зокрема, у лютому стартувала дворічна програма з чеками на суму від $25 000 до $50 000, яку фінансує Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Загальний бюджет програми становить $2,5 млн, і кошти мають бути спрямовані на підтримку 74 перспективних українських компаній на стадії pre-seed і seed.

Український фонд стартапів також є одним з 19 учасників консорціуму, що реалізує проєкт Seeds of Bravery. Це найбільша в Україні грантова програма на €20 млн, яку спонсорує Європейський Союз.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук