iPad Pro на M4, iPad Air та Apple Pencil Pro. Що нового презентувала Apple на заході Let Loose

Сьогодні, 7 травня, корпорація Apple провела захід Let Loose, присвячений новим iPad. Уперше за два роки Apple презентувала нові моделі iPad, новий Apple Pencil та клавіатуру. AIN.UA розповідає про нові продукти.

iPad Air на M2

Перша новинка, яку презентувала Apple — iPad Air. Він доступний у двох розмірах: 11-дюймовий та 13-дюймовий дисплеї. iPad Air оснащений чипом M2, у компанії кажуть, що він приблизно на 50 % швидший за М1, а сам планшет — десь утричі швидший за iPad Air 2020 року.

Apple

З приємного — Apple перемістила фронтальну камеру на горизонтальний край дисплея. Це дозволяє нормально відцентрувати кадр, наприклад, під час відеодзвінка.

iPad Air буде доступний у чотирьох кольорах. Вартість меншої моделі стартує з $599, а 13-дюймової – з $799. Обидва планшети будуть доступні вже цього тижня, а сьогодні відкрили передзамовлення.

iPad Pro на M4

Друга новинка – iPad Pro на чипі M4. Планшети стали першими пристроями Apple, у яких використали нові M4. Чип має збільшити продуктивність, також він орієнтований на роботу із ШІ. iPad Pro також доступний у двох розмірах (11 і 13 дюймів) та у двох кольорах. Обидва варіанти матиють OLED-дисплей.

Apple

Водночас компанія вирішила не обмежуватися і називає дисплеї «тандемним» OLED (Ultra Display XDR). Заявлена яскравість – до 1500 ніт. OLED дозволив зробити пристрої тоншими, наразі iPad Pro — найтонший продукт Apple. Товщина 11-дюймового пристрої — 5,3 мм, а 13-дюймового – 5,1 мм.

Apple

М4 оснащений 10-ядерним процесором і 10-ядерним графічним процесором. За словами розробників, М4 десь удвічі швидший за М2 та оснащений прискорювачем Neural Engine, який може досягати 38 TOPS ШІ-продуктивності.

Вартість нового iPad Pro стартує від $999 за 11-дюймову модель і від $1299 за 13-дюймову.

Чип M4

А тепер власне трохи про сам чип М4. Він оснащений новим механізмом відображення та оновленими ядрами CPU та GPU. Пропускна здатність пам’яті була покращена до 120 ГБ/с, і вперше для лінійки iPad Apple додала підтримку динамічного кешування, апаратно-прискореної трасування променів і апаратно-прискореного затінення сітки.

Apple

M4 також оснащено оновленим 16-ядерним нейронним механізмом, здатним виконувати до 38 трильйонів операцій на секунду, що в 60 разів швидше, ніж перший NPU компанії A11 Bionic. Деякі інші можливості M4 включають апаратне прискорення AV1 — уперше для лінійки iPad — і зменшені вимоги до пам’яті під час виконання робочих навантажень.

Apple Pencil Pro

Користувачі iPad довго чекали й нарешті дочекалися нового Apple Pencil Pro. У компанії його називають революційним рішенням. Пристрій містить новий датчик у корпусі, який реагує на натискання. Це, наприклад, дозволяє викликати палітру інструментів Procreate, не не використовуючи другу руку.

Apple

Також компанія додала жест повороту «для точного керування» будь-яким інструментом завдяки новому гіроскопу. Для Apple Pencil Pro доступна функція Find My, тож його можна буде знайти, якщо загубите. Як і раніше новий олівець заряджається та зберігається на магніті на iPad Pro.

Вартість Apple Pencil Pro – $129.

Magic Keyboard

Для нового iPad Pro також розробили тоншу й легшу клавіатуру Magic Keyboard. Тепер вона дозволяє регулювати гучність та яскравість екрану. Трекпад став більшим і більш чутливим, схожим на MacBook. Нова клавіатура кріпиться з допомогою магніта, а Smart Connector миттєво підключає живлення та дані без необхідності вмикати Bluetooth.

Magic Keyboard доступна у двох кольорах та має алюмінієву підставку для рук. Її вартість $300 та $350 в залежності від розміру.

Final Cut Pro

Apple

Своє оновлення отримав і застосунок Final Cut Pro. Зокрема — нову функцію прискорення зйомки Live Multicam, яка перетворює пристрій на мультикамерну студію та дозволяє підключатися із чотирьох камер одночасно. З командного пункту режисери можуть віддалено керувати кожним кутом відео та налаштовувати експозицію, баланс білого, фокус тощо. Final Cut Pro автоматично передає та синхронізує кожен ракурс Live Multicam, щоб ви могли плавно переходити від зйомки до редагування

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук