Apple презентувала нові MacBook Air з чипом M3

Компанія Apple представила нове покоління MacBook Air у розмірах 13 та 15 дюймів. Оновлені ноутбуки отримали потужніші процесори M3, а ось зовні від попередників нічим не відрізняються.

  • M3 був представлений Apple ще в жовтні. Тоді новий чип отримали комп’ютери iMac, а також ноутбуки – лінійки MacBook Pro.
  • Дохід Apple від продажу Mac за перший фінансовий квартал склав $7,78 млрд, що свідчить про зростання менше ніж на 1%. Очікується, що нові лептопи допоможуть збільшити продажі компанії.

Нові MacBook Air оснащені покращеними вебкамерами з роздільною здатністю 1080p, підтримкою швидших мереж Wi-Fi та часом автономної роботи до 18 годин. Дизайн залишився таким же, як і в попередніх моделях. Новий чип M3 дозволяє користувачам підключати до двох зовнішніх дисплеїв, попередні версії підтримували лише один.

Ця функція працює лише за закритої кришки ноутбука. Тобто, тепер можна організувати робоче місце з MacBook Air та двома зовнішніми дисплеями, але сам ноутбук має бути у закритому режимі. Якщо кришку відкрити, екран Air активується, і, як і в попередніх моделях з M1 та M2, можна використовувати лише один зовнішній дисплей одночасно.

Компанія назвала новий MacBook Air «найкращим у світі споживчим ноутбуком для ШІ». Цікаво, що під час презентації iMac з M3 у жовтні такої заяви не було. Це говорить про те, що Apple намагається конкурувати з новими ноутбуками Windows, які позиціюються як ШІ ПК.

Ціна 13-дюймового MacBook Air стартує від $1099, а 15-дюймового – від $1299. Нові моделі вже доступні для замовлення, а в магазинах новинки з’являться 8 березня.

Генеральний директор Apple Тім Кук 28 лютого підтвердив, що компанія «робить значні інвестиції» в штучний інтелект та натякнув на важливий анонс пізніше цього року. Можливо, це станеться під час конференції розробників Apple у червні, коли компанія зазвичай презентує нове програмне забезпечення. Не виключено, що Apple оголосить про власну велику мовну модель, яка зможе працювати локально на її комп’ютерах Mac та інших пристроях, таких як iPhone та iPad.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук