Microsoft інвестує €4 млрд у хмарні сервіси та штучний інтелект Франції

Компанія Microsoft оголосила про чергові масштабні інвестиції в галузь штучного інтелекту, виділивши €4 млрд ($4,3 млрд) на розвиток інфраструктури хмарних сервісів і штучного інтелекту у Франції. Про це пише Bloomberg.

Крім фінансової підтримки, американська компанія ставить за мету допомогти в навчанні 1 млн фахівців та підтримці 2500 стартапів до 2027 року. Раніше цього року компанія вже оголосила про партнерство та інвестиції в розмірі €15 млн у паризький стартап Mistral AI, конкурента OpenAI.

Франція робить ставку на ШІ

Франція зробила розробку штучного інтелекту одним із ключових напрямків. Державні фонди та місцеві мільярдери підтримують Mistral і Kyutai, некомерційну організацію досліджень у галузі ШІ, створені минулого року.

Оголошення Microsoft відбулося в межах саміту президента Франції Еммануеля Макрона «Вибирай Францію», метою якого є залучення іноземних компаній і перетворення Франції на фінансовий центр Європейського Союзу. Ще один американський технологічний гігант Amazon взяв на себе зобов’язання витратити €1,2 млрд на інфраструктуру та обчислення. Всього в рамках заходу буде оголошено про 56 проєктів у різних галузях.

Microsoft нарощує інвестиції

Microsoft тим часом здійснює значні інвестиції по всьому світу, активно розвиваючи свій хмарний сервіс Azure та пов’язані з ним інструменти ШІ. У лютому компанія оголосила про аналогічні інвестиції на суму €3,2 млрд у Німеччину. У квітні Microsoft вклав $1,5 млрд у фірму штучного інтелекту G42 з Абу-Дабі.

Також Microsoft уклав з Coca-Cola п’ятирічну стратегічну угоду, спрямовану на пришвидшення впровадження хмарних технологій і штучного інтелекту. Разом вони використовуватимуть передові технології для покращення роботи Coca-Cola.

Раніше Microsoft вирішила кинути виклик Google, відкривши новий підрозділ штучного інтелекту в Лондоні.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук