Українська MacPaw запустила бета-тестування маркетплейса для Mac та iPhone в ЄС

Українська компанія-розробник програмного забезпечення для macOS та iOS MacPaw у бета-версії запустила свій маркетплейс Setapp у Європейському Союзі. Про це розповів Product Lead у Setapp Микола Савін на своїй сторінці в Х.

За його словами, спробувати бета-версію застосунку можна безплатно, але лише за запрошенням. 

Журналісти The Verge стали одними з тих, хто першим спробував застосунок. Вони пишуть, що це «новий захопливий спосіб використання iPhone», коли можна грати з цілим рядом застосунків та не страждати від обмеженого функціонала, реклами і витрачати гроші на те, що не використовується. 

Проте вони сумніваються, чи сподобається Setapp Mobile ще комусь, окрім досвідчених користувачів, на яких він розрахований.

Маркетплейс працюватиме, як майданчик з акцентом на інструментах для підвищення продуктивності, роботи та оптимізації. І не функціонуватиме як ринок для застосунків, які не знайти в App Store від Apple.

«Розміщення застосунків, що виходять за межі цієї компетенції, таких як порно, азартні ігри, емуляція ігор та торрент-програми – не входить до найближчих планів MacPaw. Компанія не відкидає цей шлях повністю, але чітко дає зрозуміти, що це не є його місією чи основним напрямком діяльності», – йдеться у матеріалі The Verge.

У версії, яку тестували журналісти, було 13 застосунків – їх назвали якісними та багатофункціональними. Після запуску відкритої бета-версії мають бути доступні вже 30 різних програм. 

Величезним недоліком журналісти називають процес завантаження програм на айфон. Кажуть, що це «жахливий досвід». Для цього треба відкрити обліковий запис Setapp у браузері, перейти до розділу застосунків, перейти за посиланням, яке відкриває iOS App Store та встановити програмне забезпечення. А потім повернутися до свого облікового запису та активувати його.

Apple свідомо так зробило, бо «не в їхніх фінансових інтересах легко дозволяти зовнішнім розробникам пропонувати підписки на групи додатків в App Store», пише видання. Проте вже після цього можна завантажувати застосунки без внутрішніх покупок чи прихованих платежів. 

Після тестування користування маркетплейсом зроблять платним, але поки не анонсували, скільки коштуватиме підписка. Відомо, що сума включатиме комісію 50 євроцентів, які розробники повинні сплачувати Apple за кожне щорічне встановлення Setapp Mobile.

Що відомо

Apple вперше дозволить завантажувати сторонні програми на iPhone, але тільки у Європейському Союзі. Це включає нові API та інструменти, які дозволять розробникам пропонувати свої програми для завантаження з альтернативних магазинів. Зміни у політиці спричинені законом про цифрові ринки.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук