Vodafone, «Київстар», «Датагруп» інвестують понад 39 млрд грн розвиток телекомунікацій у межах меморандуму з Мінцифрою

Під час презентації стратегії розвитку електронних комунікацій України до 2030 року Vodafone, «Київстар», «Датагруп» і підписали меморандум про співпрацю з Міністерством цифрової інформації та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку. Журналістка AIN.UA побувала на заході

Гендиректорка Vodafone розповіла, що за час повномасштабного вторгнення росії в Україну компанія інвестувала в розвиток телекомунікацій 9,3 млрд грн. І нині оголосила про інвестиції ще 10 млрд грн у цю галузь.

СЕО «Датагруп-Воля», який пізніше має очолювати об’єднану компанію з lifecell, оголосив про інвестиції в телекомунікації в розмірі 5,5 млрд грн.

У межах меморандуму «Київстар» має намір інвестувати в загальному розмірі $600 млн (понад 23,5 млрд грн) у період 2024-2026 років із ключовим фокусом на інфраструктурних проєктах компанії, розширенні використання технології 4G та розвитку цифрових послуг. 

  • «Зручну державу не побудуєш без якісного зв’язку», —сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Тож Мінцифри поставила ціль забезпечити фіксованим зв’язком 99% українців. 
  • Усього 18 тисяч населених пунктів мають доступ до швидкісного інтернету. 1 мільйон українців отримали до нього доступ уперше, вдалося під’єднати 3300 сіл і 7700 соцзакладів. 2,7 мільйона українців у 8 300 селах уперше отримали доступ до 4G.
  • Також за словами Федорова, готуються до появи 5G, яким вже користуються в усьому світі. Нагадаємо, «Київстар» у лютому отримав дозвіл від НКЕК на випробовування цієї технології. Ухвалений закон «Про електронні комунікації» пришвидшив побудову станцій для підключення зв’язку, сказав міністр.

За час повномасштабного вторгнення були знищено або пошкоджено 4 300 базових станцій мобільного зв’язку та 25% фіксованих мереж.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук