Залізниці Литви змінять російські системи безпеки на українські. У це інвестують €10,1 млн

Залізниці Литви (LTG Group) змінять російську систему безпеки локомотивів «КЛУБ-У» на українську розробку від компанії SRPA Impulse, яка виграла тендер у 2023 році. Про це йдеться на сайті групи.

Сервер системи «КЛУБ-У» відключили у 2017 році. Він не має зв’язку з основними інформаційними системами та критичною інформаційною інфраструктурою LTG. А радіостанції, які використовувалися в рухомому складі для прийому команд і передачі даних через радіоканал GSM-R — демонтовані.

«Ми прагнемо якомога швидше відійти від російської системи безпеки локомотивів «КЛУБ-У», щоб гарантувати використання безпечної системи й постачання запасних частин у всіх локомотивах і самохідних складах залізничних вагонів LTG Group. Хоча ми управляємо ризиками і гарантуємо безпеку навіть за використання «КЛУБ-У», яку ми ізолювали від інших ІТ-систем LTG Group, наша мета — якнайшвидше отримати обладнання, повністю сумісне з інтересами національної безпеки, з гарантованим постачанням запасних частин з дружніх Литві країн», — сказав Гедимінас Шечкус, головний спеціаліст із забезпечення стійкості LTG Group.

  • За контрактом, з SRPA Impulse російську систему замінять на українську поетапно. Її планують замінити на 163 локомотивах: на 35 локомотивах LTG Link, 111 LTG Cargo і 17 LTG Infra, а також на самохідних складах вагонів, загалом на 163 одиницях. Загалом LTG Group інвестує у це €10,1 млн.
  • На чотирьох локомотивах Geležinkelio tiesimo centras» (GTC) установили естонську систему безпеки.
  • Встановлення нової системи безпеки є частиною програми FREE Rail, ініційованої та реалізованої LTG Group. Метою FREE Rail є інтеграція залізничного сектора в європейську залізничну систему та підвищення стійкості. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук