Американська ШІ-компанія SoundHound придбала стартап з українськими фаундерами Allset

Американська SoundHound AI придбала заснований українцями стартап Allset, який розробляє платформу для оформлення онлайн-замовлень із ресторанів і самовивозу. Про це AIN.UA повідомили компанії. Суму угоди не розголошують.

  • SoundHound AI розробляє голосового ШІ-помічника для клієнтів, який може розмовляти на «багатьох мовах». Його хочуть інтегрувати в платформу Allset, щоб покращити продукт.
  • У пресрелізі йдеться, що за допомогою помічника зі штучним інтелектом полегшать клієнтам замовлення їжі та напоїв в «автомобілях, телевізорах і смартпристроях».
  • У рамках угоди наявні та нові партнери Allset матимуть повний доступ до набору продуктів голосового ШІ від SoundHound для підвищення ефективності, зниження витрат і збільшення продажів. 
  • Команда стартапу та співзасновники Стас Матвієнко та Анна Поліщук продовжать працювати та «застосують свій великий досвід роботи» на ринку.

«Allset допоможе SoundHound запропонувати рішення голосового ШІ ще більшій кількості ресторанів, які хочуть підвищити операційну ефективність. Команда Allset має багатий досвід роботи на ринку і знання, які допоможуть втілити в життя наше велике бачення екосистеми голосової комерції. Разом ми плануємо надати людям зручні способи замовляти їжу та робити інші транзакції, просто розмовляючи», — сказав СЕО і співзасновник SoundHound AI Кейван Мохаджер.

Що відомо

Allset має офіси в Києві, Нью-Йорку та Лос-Анджелесі. У серпні 2022 компанія скоротила 30% штату, звільнивши 29 спеціалістів.

У 2020 році Forbes опублікувало рейтинг «Найкращі роботодавці стартапів Америки 2020» в рамках свого щорічного дослідження. Топ-500 були обрані з понад 2 500 претендентів. До рейтингу увійшли дві компанії, засновані українцями: GitLab займала 35 місце, а Allset — 263.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук