В Києві завершився Open Data Hackathon. Три переможці позмагаються за $143 000 в межах профільного акселератора

В Києві завершився дводенний хакатон Open Data Hackathon з розроблення рішень на основі відкритих даних, в межах якого 10 команд презентували свої проєкти журі та спільноті відкритих даних, повідомили AIN.UA організатори події.

Члени журі оцінювали рішення учасників за інноваційністю ідеї, використанням відкритих даних, потенціалом конкурентоспроможності та впливу, прогресом упродовж хакатону, наявністю сильної команди та якісної презентації.

Переможцями за рішенням журі стали проєкти:

  • «Струм» — профорієнтаційна платформа для підлітків і батьків. У ній є актуальна інформацію про ринок праці, можливості навчання, стажування та практики, а також гейміфікований алгоритм для допомоги з вибором професії.
  • CrimeDataLab — платформа аналізу офіційної статистики щодо протидії злочинності. Вона допомагає оцінювати ефективність правоохоронних і судових органів та поєднує інтерактивні дашборди, ШІ-помічник для роботи з даними й інструменти data science.
  • «ТУТ Здоровʼя» — ШІ-помічник у форматі чатбота, який допомагає користувачам із пошуком сімейного лікаря, безоплатних ліків за програмою «Доступні ліки» та медичних послуг.

Команди отримали запрошення в Open Data Accelerator, де позмагаються за грант на реалізацію проєкту із загального фонду понад 5,8 млн грн (понад $143 000 за поточним курсом).

Open Data Hackathon реалізували за підтримки Міністерства цифрової трансформації, проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev, а також виконавчого партнера SocialBoost.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук