Е-кабінет військовозобов’язаного має запрацювати вже влітку. Що про нього відомо зараз

2 квітня 2024 року на сайті Верховної Ради з’явилася інформація про те, що Володимир Зеленський підписав законопроєкт №10062. Згідно з ним, уже цього літа має запрацювати електронний кабінет військовозобов’язаного. 

Як розповіли AIN.UA в Міноборони, він не буде пов’язаний із застосунком «Армія+», який також має з’явитися вже цього літа. У цих сервісів різна аудиторія: кабінет призначений для військовозобов’язаних, тоді як «Армія+» для військовослужбовців.

Наразі Міноборони не мають фінального розуміння усього функціоналу кабінету. Остаточному формуванню передує низка законодавчих питань, адже все потрібно підкріплювати нормативно-правовими актами.

Як дізнався у Міноборони DOU:

  • Електронний кабінет військовозобов’язаного буде окремим сервісом, не пов’язаним із сайтом Міністерства оборони. Поки не відомо, чи буде окремий мобільний застосунок.
  • Найважливіший функціонал сервісу — сертифікат резерву (військово-обліковий документ). Військовозобов’язаний зможе побачити, що про нього знає держава, яка інформація наявна в реєстрі «Оберіг», а також додати свою контактну інформацію.
  • Згодом до кабінету додадуть функцію актуалізації інших даних: якщо певна інформація не буде актуальною, громадянин зможе подати запит на її оновлення, прикріпивши необхідні документи.
  • Авторизація має бути через BankID або «Дія.Підпис».
  • Через кабінет не будуть сповіщати чоловіків про необхідність з’явитися до ТЦК.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко розповідала, що Е-кабінет має зменшити потребу в особистих візитах до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук