У ресторанах «Бути Sofie» та «Odesa» в Києві пригощатимуть паляничкою з кабачковою ікрою з продуктів, вирощених на розмінованих землях Миколаївщини.

Про це пише Міністерство економіки України.

Закуску приготувала шеф-кухарка й волонтерка Ольга Мартиновська у межах проєкту Soul of Soil («душа землі» з аглійської). Скуштувати ці страви можна з 21 жовтня по 5 листопада 2024 року.  Їх подають як компліменти до замовлених страв.Фото: UNDP Ukraine

«На які ризики йдуть люди, щоб виростити зерно, щоб я потім приготувати паляницю? Неможливо скласти ціну цьому хлібу, тому що це ціна життя», — говорить Ольга Мартиновська.

Шеф-кухарка відвідала раніше окуповані громади в Миколаївщині та зустрілася з людьми, які працюють над відновленням сільського господарства на цих територіях.

Скріншоти: Instagram ресторану «Odesa»


За даними Мінекономіки, на Миколаївщині залишаються замінованими 754 тис. га землі.

«Якби всі 754 тис. га не зазнали мінного забруднення через російську агресію, Україна могла б експортувати світу 3 млн тонн зерна. А це 1,66 млн тонн борошна і майже 3 млрд хлібин», — йдеться у повідомленні міністерства. 

Читайте також: Український розробник дронів для розмінування переміг на Red Dot Design Award