Команда AIN зібрала події, які українські бізнеси влаштовують у березні. Цього місяця підприємці підготували битву пива з устрицями, велоперегони, ярмарки, фестивалі та лекції.
Ми щотижня оновлюємо цей текст найновішими подіями, які з'являються в Україні, щоб ви мали найповніший перелік усіх заходів.
Пиво, устриці та весна в Konteyner
Коли? 1 березня
Де? Київ, вулиця Златоустівська, 22, Konteyner
Що буде? Святкування першого дня весни та дослідження одразу із випробуваннями на людях — як класичне пиво поєднується зі смаком устриць.
Вхід — вільний.
Велоперегони на станках в Івано-Франківську
Коли? 1 березня о 18:00
Де? Івано-Франківськ, вулиця Української Перемоги, 23Ж, CITADEL Brewpub
Що буде? Кожен учасник випробує швидкість та силу на короткій дистанції. Під час події гратиме хаус. Чотири станки та категорії для чоловіків і жінок.
Кожен зареєстрований отримає стартовий. Двох переможців визначимо серед учасників в категорії чоловіків та жінок. Кількість обмежена.
Вартість входу — 500 гривень. Зареєструватись можна за посиланням.
«Колобок» та японська кухня на київському Подолі
Коли? 1-2 березня
Де? Київ, вулиця Ярославська 14/20, First Point
Що буде? «Колобок Бо» презентує нові смаки онігірі разом з переможцем «МастерШеф» Артемом Кабулахіним. Він готуватиме все з-під ножа на очах у відвідувачів та наливатиме гарячий місо-суп у його улюбленій кав’ярні на Подолі.
В меню: курка в японському каррі, креветка в кисло-солодкому соусі, тунець в японському майонезі з фурікаке, вугор крімі та місо-суп з шовковим тофу та водоростями.
Вхід — вільний.
Всі. Свої. Весняний дім у Києві
Коли? 1-2 березня
Де? Київ, вулиця Десятинна, 12, Всі. Свої D12
Що буде? Весняний маркет із понад 150 українськими брендами. Посуд, текстиль, декор, свічки, книжки, ігри, солодощі, напої, фермерські продукти та багато іншого.
Вхід — вільний.
Гуляння на Колодій у Харкові
Коли? 1-2 березня
Де? Харків, Проспект Науки, 35, «Сніданішна»
Що буде? Обіцяють смачні налисники, вареники, веснянки та квіти. Також бранчі із шефом, майстер-класи з горщиком та «Мотанки».
Деталі та запис на майстер-класи — за посиланням.
Інтерактивний капінг європейських лотів у Києві
Коли? 2 березня о 12:00
Де? Київ, вулиця Мечникова, 5, OCTO tower
Що буде? Капінг від Wonder&Full Coffee Roaster за участі співзасновника Руслана Карелашвілі. Інтерактив у тому, що не буде жодних пачок кави — тільки аромат.
Реєстрація за посиланням в описі профілю, донат від 100 грн на збір для Superhumans.
Масниця з ЩукаРибою у київському Closer
Коли? 2 березня з 15:00 по 22:00
Де? Київ, вулиця Нижньоюрківська, 31, Closer
Що буде? Знайомство з традиціями проводів зими. Веснянки, танці, забави, колодки, спалювання опудала та традиційні страви від Leilia Bakery. Музичний гість — гурт «ЩукаРиба».
Вартість квитка — від 650 гривень. Придбати можна за посиланням. Всі активності відбуватимуться на вулиці, вдягайтесь тепло.
Авторські коктейлі співзасновниці Squat 17b та збір на НГУ
Коли? 4 березня о 19:00
Де? Київ, вулиця Терещенківська, 17Б, Squat 17b
Що буде? Співзасновниця Squat 17b, культурна менеджерка та піарниця Дар'я Криж, стане за барну стійку, щоб готувати твіст на Mai Tai та авторський коктейль Eye of The Tiger. З кожного коктейлю 50% від прибутку буде надіслано на збір для патронатної служби бригади НГУ Хартія.
Вхід — вільний.
S.T.A.L.K.E.R. 2 у київській «Полтаві»
Коли? 5 березня о 19:00
Де? Київ, вулиця Князів Острозьких, 2, «Полтава»
Що буде? Звана вечеря з акторами відеогри «S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля», які зіграли Скіфа (Дмитро Гаврілов), Ріхтера (Влад Писаренко) та Бродягу (Андрій Ісаєнко), а озвучили 23 різних персонажів (Григорій Бакланов). Будуть сім різних страв та спеціальні напої.
Вартість входу — 2850 гривень. 15% з кожного квитка йтиме на авто для 129 батальйону ТрО.
Дискусія дискусію «Чи справді Києву потрібно зупиняти громадський транспорт в повітряну тривогу?»
Коли? 6 березня з 18:00 по 20:00
Де? Київ, вулиця Хрещатик, 34, «Сенс на Хрещатику»
Що буде? Публічна дискусія від VOX про те, чи залишається ефективним рішення київської влади щодо зупинки громадського транспорту під час повітряних тривог.
Спікери:
- Олександр Гречко, ГО «Пасажири Києва»;
- Анастасія Боброва, директорка CEDOS, кураторка Українського урбаністичного форуму;
- представник КМДА;
- представник ДСНС;
- модераторка: Наталія Рибальська, медіа «Хмарочос».
Вартість входу — донат від 200 гривень на ремонт автівки для розвідувального батальйону 5 ОШБр, бригади, в якій служить СЕО «Вокс Україна» Максим Скубенко.
Алко-авантюристи у Харкові
Коли? 6 березня о 19:00
Де? Харків, вулиця Чичибабіна, 8, CXID Daily Bar
Що буде? Науково-дегустаційний експеримент, ферментація, дивацтва та трошки барного шаманства. Дивні інгредієнти та коктейлі.
Весь прибуток з проданих коктейлів передадуть на збір для ЗСУ.
Онлайн-лекція «Емоційний інтелект для власників бізнесу»
Коли? 6 березня з 18:00 по 20:00
Де? Онлайн, посилання надішлють перед подією
Що буде? Дія.Бізнес у Тернополі організовує онлайн-лекцію під час якої обговорять: як розвинути емоційний інтелект та покращити комунікацію з командою; управління стресом у складних умовах; інструменти для саморефлексії та мотивації команди.
Спікер: Сергій Лихолат — HR-експерт, HRD-юридичної компанії MAIN BUSINESS PARTNER. Досвід роботи в HR-індустрії понад 10 років, включаючи ринки Європи та США.
Вартість участі — 300 гривень. Зареєструватись можна за посиланням.
Онлайн-лекція: «LEAN для малого бізнесу: як збільшити прибуток без зайвих витрат»
Коли? 7 березня з 18:00 по 20:00
Де? Онлайн, посилання надішлють перед подією
Що буде? Лекція про пʼять кроків до ефективного бізнесу: що таке LEAN і як його впровадити. Також як знайти слабкі місця та скоротити непотрібні витрати, влаштування робочого простору, зменшення помилок та система постійного покращення.
Вартість участі — 300 гривень. Зареєструватись можна за посиланням.
Шампанське та McDonald’s на Золотих Воротах
Коли? 7 березня о 19:00
Де? Київ, вулиця Ярославів Вал, 16, Entropy
Що буде? П’ять вин від незалежних виробників: Chartrogne-Taillet, Etienne Calsac, William Saintot та інших. І ця розкіш поєднується з іншою розкішшю у вигляді стріпсів, нагетсів та іншої класики «МакДональдз».
Вартість участі — 2800 гривень. Зареєструватись можна за посиланням.
Квітковий Pop Up
Коли? 8 березня
Де? Київ, провулок Євгена Гуцала, 4, кав'ярня «Своє рідне»
Що буде? Ароматна кава, весняні квіти та красиві букети.
Вхід — вільний.
Благодійний бігозбір
Коли? 8 березня
Де? Вся Україна
Що буде? Реабілітаційний центр NextStep Ukraine та виробник мобільних ігор AB Games запустили благодійну ініціативу, яка допоможе зібрати 1 000 000 грн на реабілітацію військових у центрах NextStep Ukraine.
Як працює: кожен пройдений 1 км = 10 грн, які підуть на реабілітацію захисників та захисниць. Фіксувати пройдений етап можна у застосунку Strava. Зареєструватись на бігозбір можна за посиланням.
Весняний поп-ап у Харкові
Коли? 8 березня, 12:00-20:00
Де? Харків, провулок Театральний, 21/23, HALASH
Що буде? Маркет подарунків, пікнік та свято першої теплої суботи з вінтажними лотами та хендмейдом.
Вхід — вільний.
Вінтажний маркет у київському «Салюті»
Коли? 8-9 березня
Де? Київ, вулиця Івана Мазепи, 11Б, готель «Салют»
Що буде? Вінтаж, знайомство з українськими виробниками та лекторій про рух суфражизму та видатних жінок, які змінювали культуру та робили революцію у суспільстві.
Вхід на подію — 200 гривень. 15% виручених коштів організатори та сейлери передадуть перевіреній бригаді ЗСУ. Вхід на лекторій вже включений у вартість квитка.
Подільський ШУК на Житньому ринку
Коли? 9 березня, з 12:00 по 20:00
Де? Київ, вулиця Верхній Вал, 16, Житній ринок (другий поверх)
Що буде? Велика барахолка, старовина, вініл, хендмейд, культурні та благодійні проєкти. Свято весни та день народження Тараса Григоровича. Частину виручених коштів переведуть на актуальний збір.
Вхід — вільний.
Лекція «Як отримати грант на "Власну справу"?»
Коли? 13 лютого, 17:00-19:00
Де? Івано-Франківськ, вулиця Української перемоги, 23Д, корпус А2, Центр Дія.Бізнес
Що буде? Лекція про те, як правильно оформити бізнес-план, щоб підвищити шанси на отримання гранту. Також як перетворити ідею на грант, які приховані можливості збільшують шанси на успіх та уникнути типових помилок та створити переконливу грантову заявку.
Спікерка — Олена Зварич, доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту і маркетингу ПНУ ім. В. Стефаника, консультант-хелпер Дія.Бізнес.
Вхід вільний за попередньою реєстрацією.
День народження «Сніданішної» в Харкові
Коли? 13 березня, 17:00-20:00
Де? Харків, проспект Науки, 35, «Сніданішна»
Що буде? Харківська «Сніданішна» запрошує на свій перший день народження із 27-кілограмовим медівником, етно-музикою, благодійним баргестом від CXID Daily bar. 50% з коктейлів підуть на зарядні станції та генератори для 66 ОМБР.
Вхід — вільний.
У пошуках музики Буджаку
Коли? 13 березня о 18:00
Де? Київ, Андріївський узвіз, 36, «Багряний»
Що буде? Експедиційна сповідь про дослідження півдня Одещини та Південної Бессарабії. Шукання за народною музикою і танцями болгарських, а потім ще й гагаузьких, українських, молдавських сіл.
Вартість входу — донат від 200 гривень.
Голосніше — про волонтерство та підтримку ветеранів
Коли? 14 березня о 19:00
Де? Київ, вулиця Хрещатик, 34, «Сенс на Хрещатику»
Що буде? Відкритий діалог від Української академії лідерства про волонтерство, підтримку ветеранів і ветеранок та психологічну стійкість суспільства.
На заході говоритимуть про те:
- як волонтерити без вигорання;
- як підтримувати тих, хто повертається з війни;
- як кожен із нас може сприяти змінам у суспільстві.
Формат: 15-хвилинні виступи трьох спікерів, після яких відбудеться сесія питань і відповідей за участю модераторки.
Вартість входу — донат від 100 гривень. Зареєструватись на подію можна за посиланням.
Бесарабія та Ніколетта у харківському Трипіччі
Коли? 14 березня о 19:00
Де? Харків, вулиця Різдвяна, 10, «Трипіччя»
Що буде? Бесарабський поп-ап із журналісткоб Ніколєтою Стояновою, яка родом з цього регіону. Мамалига, міліна, мітітей, манджа та домашні бесарабські вина.
Зареєструватись на подію можна в діректі за посиланням. Весь прибуток з вечері піде на ЗСУ.
SuperNatural Wine Festival від Sabotage Wine
Коли? 15 березня
Де? Київ, вулиця Межигірська, 82
Що буде? 200 видів натурального вина, персональний келих кожному гостю. Шість виноробів, яким можна задати всі можливі питання про вино і не тільки. Лекції про вино та «нескінченна» кількість стендів з дегустацією вина від кожного бренду.
Вартість квитка — від 2400 гривень. Придбати можна за посиланням.
Вандерфул поп-ап у Львові
Коли? 15 березня о 12:00
Де? Львів, вулиця Князя Романа, 28, Mitte
Що буде? Співвласник WONDER&FULL Руслан Карелашвілі встане за бар, щоб зварити каву в джезві, а Mitte
доповнить цю історію цукерками зі смаками дескрипторів тієї ж кави.
Вхід — вільний.
Крафт VS Масмаркет — яке пиво смачніше
Коли? 15 березня о 18:30
Де? Київ, вулиця Хрещатик, 10, DUMA
Що буде? Дегустаційна битва між крафтовим пивом та пивом з масмаркету за участі пивоварні PZDK Brew.
Вартість участі — 450 гривень. Придбати квитки можна за посиланням.
Весняний двіж та поп ап у Києві
Коли? 14-16 березня
Де? Київ, вул. Велика Васильківська, 1-3/2, «Зустріч»
Що буде? Кафе «Зустріч» святкує два роки і запрошує розділити свято. Будуть лотереї, ігристе, фрукти, тортик.
У вихідні буде поп ап з новими стравами.
Вхід — вільний.
Чемпіонат по каптестінгу в Одесі
Коли? 16 березня об 11:00
Де? Одеса, вулиця Інглезі, 2В, кавʼярня «Вітер», 2-й поверх
Що буде? Чемпіонат серед баристів «Вітру» та комʼюніті навколо нього. Суть турніру — максимально проявити свої сенсорні навички, отримати задоволення та насолодитися смачною кавою.
Вхід — вільний.
Капінг у Хмельницькому від Wonder&Full Coffee Roaster
Коли? 17 березня об 11:00
Де? Хмельницький, вулиця Петра Болбочана, 3/1
Що буде? Капінг у ростерії Wonder&Full Coffee та лекція від виробника рослинного молока Alpro.
Вхід — вільний.
Страхування здоров’я 2.0: як insure-tech створює нові можливості для українців
Коли? 19 березня о 17:00
Де? Київ, гібридний формат
Що буде? Розмова про те, як технології змінюють медичне страхування та які можливості вони відкривають для підприємців та користувачів. Серед спікерів: Самвел Акобян — CEO та співзасновник lilo, учасник Стратегічної ради Diia.City United.
Зареєструватись на подію можна за посиланням.
Розмова з MOVA у Дніпрі
Коли? 20 березня о 19:00
Де? Дніпро, проспект Праці, 8, MOVA
Що буде? Головний пивовар MOVA Богдан Точка презентує пивні новинки та експерименти.
Цього разу броварня зварила Ukrainian Golden Ale — світле міцне пиво з балансом солоду, цитрусових нот і грейпфрута. Легка карамельність, український коріандр і сухе охмелення Motueka й Aurora додають йому пряності та свіжості.
Вхід — вільний. Зареєструватись на подію можна у діректі за посиланням.
Розмови про зелене зерно та капінг у Львові
Коли? 22 березня об 11:00
Де? Львів, вулиця Пекарська, 11, tovarystvo
Що буде? Шлях кави від плантації до горнятка. Green Coffee Service поділяться знаннями про вплив основних дефектів зеленого зерна на обсмажену каву та помилки на етапі обсмажування, які ви можете відчути у чашці. Також обговорять базові дескриптори кави, теми врожайності, імпорту та зберігання зеленої кави.
Вартість входу — донат 100 гривень на місці. Усі кошти перерахують на актуальний збір благодійного фонду «Вдячні», які допомагають медикам з ресурсами для евакуації поранених.
«Бізнес & Жінки: сила, що змінює правила гри» у Кривому Розі
Коли? 22 березня о 12:00
Де? Кривий Ріг, вулиця Петра Калнишевського, 1а (центр Дія.Бізнес)
Що буде? Розмови про підприємництво, лідерство, виклики та можливості, що відкриваються перед жінками в сучасному бізнес-середовищі промислового міста. Панельна дискусія з підприємницями, інсайти про розвиток брендів та масштабування власної справи. Також нетворкінг із підприємницями та потенційними партнерами.
Зареєструватись можна за посиланням.
Презентація нової обсмажки та капінг в Одесі
Коли? 22 березня о 12:00
Де? Одеса, вулиця Рішельєвська, 33, Daily
Що буде? Ростерія Odesa Coffee Roasters презентує нове обсмажування, а Daily — та нову кавомолку. На честь цього відбудеться капінг оновленого асортименту.
Вхід — вільний.
Дегустація «Фабрики кави» в Івано-Франківську
Коли? 22 березня о 12:00
Де? Івано-Франківськ, вул. Української перемоги, 23, FOODOTEKA
Що буде? «Фабрика Кави» підготувала дегустацію новинок. Яскраві позиції з асортименту, обговорення тенденцій ринку та чому все ж таки дорожчає кава.
Вхід — вільний. Зареєструватись можна у діректі за посиланням.
BEER-PONG & HIP-HOP у київському Konteyner
Коли? 22 березня о 17:00
Де? Київ, вулиця Джона Маккейна, 1, Konteyner Bar
Що буде? Бір-понг за приниципом олімпійської сітки та хіп-хоп у колонках. Переможець отримує авторський бокс від Konteyner — пивні баночки, келих та інші приємності.
Вартість участі — 200 гривень. Виручені кошти передадуть на збір від бару.
Фестиваль локальної гастрономії True&Local у Києві
Коли? 22-23 березня
Де? Київ, вулиця Кільцева, 1, ТРЦ Respublika Park, супермаркет «Сільпо»
Що буде? На фудмаркеті свої продукти представлять 52 крафтових виробників і фермерів із різних куточків України. Сири й витримане м’ясо, сезонні медові десерти, фермерські соуси й напої, веганські альтернативи та ще багато цікавого і смачного. На продукцію діятимуть знижки до 25%.
Під час лекторію експерти розкриють секрети фермерських ремесел і гастрономічних традицій. Також буде виставка землі з різних регіонів України та виступ гурту «ЩукаРиба».
Вхід — вільний.
Маркетинг, книги та комʼюніті у «Сенсі» на Хрещатику
Коли? 24 березня
Де? Київ, вулиця Хрещатик, 34, «Сенс на Хрещатику»
Що буде? UA Marketing Club та книгарня «Сенс» обʼєдналися, щоб розповісти як книги, освіта та ком’юніті можуть допомогти формувати майбутнє цілої галузі.
Спікери:
- Олексій Філановський — засновник маркетинг-агентства Filberry, автор книг «Карго-маркетинг і Україна», «Гра в бренди», «Головної маркетингової книги» та ін.
- Вікторія Середа — маркетинг-директорка книгарні «Сенс», співзасновниця проєкту «Я тебе війна».
Модератор: Ігор Блистів — маркетинг-директор та директор з інновацій компанії «Кормотех», засновник UA Marketing Club.
Вартість участі — 1000 гривень. Знижка -50% для учасників закритого клубу UA MC та випускників магістерки з маркетингу UCU Business School).
Жека Курган готує борщ у Харкові
Коли? 24 березня о 18:00
Де? Харків, вулиця Різдвяна, 10, «Трипіччя»
Що буде? Курган готуватиме благодійний борщ з метою зібрати кошти на спільний збір «Накипіло» та фонду «Повернись живим» для Харківського зенітного ракетного полку.
Вартість участі — 1000 гривень. Зареєструватись на подію можна за посиланням.
Company visit про бʼюті-бізнес у Тернополі
Коли? 27 березня, 17:00 — 19:00
Де? Тернопіль, вул. 15-го Квітня, 2М, Бізнес-центр К15
Що буде? Отримання досвіду керування б’юті-бізнесом разом студією краси tviyOM. Буде огляд закулісся б’юті-простору та знайомство з його організацією, спілкування з власницею студії Олесею Мілевською, аналіз ефективних бізнес-практик у сфері краси, а також обговорення актуальних трендів і методів просуванняо
Вартість участі — 450 гривень. Події проходитиме офлайн. Детальніше — за посиланням.
«ПРАВДА» у Konteyner
Коли? 27 березня о 19:00
Де? Київ, вулиця Велика Васильківська, 41, Konteyner Bar
Що буде? Одна броварня займає більшість кранів іншої броварні. Така собі мініверсія пивного фестивалю у форматі одного вечора. Pravda Brewery не лише представить свої новинки, але й поспілкується з гостями про пиво.
Вхід — вільний.
Makers Coffee Morning Club у Харкові
Коли? 28 березня об 11:00
Де? Харків, вулиця Григорія Сковороди, 36, Makers
Що буде? Ранковий рейв із діджеями, без алкоголю, але з кавою та смаколиками.
Вхід — вільний.
Лекція-дегустація про від Рогатого Зайця в Івано-Франківську
Коли? 28 березня о 19:00
Де? Івано-Франківськ, вулиця Української перемоги, 23Ж, Citadel Brewpub
Що буде? Олександр Черкач, бар-менеджер та амбасадор бренду «Рогатий Заєць» в Івано-Франківську наливатиме 30 літрів сидру за донат. У пляшках — «Класика Брют» та «Дикий сидр».
Вхід — вільний. Всі донати будуть направлені на протезування другу Олександра.
Капінг + Barista guest у Вінниці
Коли? 29 березня об 11:00
Де? Вінниця, вулиця Архітектора Артинова, 6, Kris Kiss Coffe
Що буде? Foundation Coffee Roasters їде до Вінниці, щоб показати свою каву та баристу, який буде її готувати.
Вхід — вільний.
Капінг та поп-ап із WONDER&FULL у Черкасах
Коли? 29 березня, 12:00-16:00
Де? Черкаси, вулиця Дашковича 29/1, Sweet Kava
Що буде? Капінг з альтернативних методів заварювання — скуштувати смак на дотик, аромат на слух, посмак на відчуття.
Вхід вільний за попередньою реєстрацією.
Хвостатий бранч в Івано-Франківську
Коли? 29 березня, 13:00-15:00
Де? Івано-Франківськ, вулиця Української Перемоги, 23, FOODOTEKA
Що буде? Тренування «Психологія тварин: як розуміти мову хвостиків» — кінолог Артем Бевз розповість, як читати мову тіла собак і будувати довірливі стосунки. Також майстер-клас зі створення іграшок для тваринок, а також консультація «Як знайти свого ідеального хвостика?» про вибір, підготовку та життя із собакою.
Вхід — вільний.
Лекція «Гостинність та систематизація 1:0» у Києві
Коли? 29 березня о 18:00
Де? Київ, вулиця Мечникова, 5, Octo Tower
Що буде? Лекція Юлії Мєльохіної — спеціалістки з сервісу та систематизації, працювала з проєктами «Публіцист», Mimosa Burger, «Міністерствами» та керує новим проєктом INCH.
Що таке гостинність, як будувати структуру ресторану, які точки контролю важливі для керівника та як емоційний інтелект впливає на сервіс.
Вартість участі — 550 гривень. Зареєструватись можна в діректі за посиланням.
Cходка східняків та друзів у Києв
Коли? 29 березня о 19:00
Де? Київ, вул. Терещенківська, 17Б, «Люмен»
Що буде? Перша офлайн сходка «Дикого Сходу» – медіапроєкту, де на широку аудиторію про історію та культуру сходу розказують самі східняки. Камерна зустріч зі смачними коктейлями, дружньою атмосферою, відкритим мікрфоном та обговоренням східних регіонів України.
Вхід вільний за попередньою реєстрацією.
Eat Me At Чіберек у Києві
Коли? 30 березня
Де? Київ, вулиця Нижній Вал, 39, Sereda
Що буде? 30 березня буде Ораза-байрам — велике свято закінчення посту. Eat Me At та Sereda готуватимуть чібереки. Бо саме так транслітерують кримськотатарське çiberek, де çiy — це «сирий», а berek — це «пиріжок»
Вхід — вільний.
Кава з кураторами KNIFE! Films у Києві
Коли? 31 березня о 19:00
Де? Київ, вул. Лисенка, 3, «Книгарня “Є”»
Що буде? Максим Сердюк та Артем Григорян, співзасновники студії KNIFE! Films, розкажуть про популярне документальне кіно, процес його створення та майбутній авторський курс від студії щодо створення проєктів.
Вхід вільний за попередньою реєстрацією.