Акції Meta впали на 15% через плани збільшити інвестиції у штучний інтелект

Акції Meta впали на 15% попередніх торгах, що знизить ринкову вартість компанії приблизно на $185 млрд. Це сталося після того, як техногігант оприлюднив фінансовий звіт, у якому йдеться про більші витрати на штучний інтелект, ніж очікувалося. Про це пише Bloomberg.

  • Компанія приписує штучному інтелекту частину свого нещодавнього зростання кількості користувачів і рекламного успіху, вказуючи на вдосконалення своїх алгоритмів рекомендацій. Meta зараз вкладає все більше ресурсів у штучний інтелект, який вимагає значних інвестицій в обчислювальні потужності.
  • Засновник компанії Марк Цукерберг сказав інвесторам, що інвестиції «значно» зростуть, але для отримання прибутку треба багато часу, можливо, роки. Проте закликав їх побачити довгострокові переваги ШІ.
  • Впевненість у значних інвестиціях на цю галузь йому дав успіх чатботу зі штучним інтелектом і розумних окулярів Ray-Ban, які на тижні отримали ШІ-помічника.
  • Тож Meta підвищила свої оцінки витрат на рік. Капітальні витрати становитимуть від $35 млрд до $40 млрд. Раніше вони оцінювали витрати на сервери, обладнання для ШІ та центри обробки даних у $30-37 млрд.
  • Продажі в другому кварталі в компанії оцінили від $36,5 млрд до $39 млрд, що менше за оцінку аналітиків. Ці показники затьмарили успішний перший квартал із доходом у $36,5 млрд. Це на понад 27% більше за аналогічний період минулого року. Прибуток більш ніж подвоївся до $12,4 млрд.

Дисклеймер: Bloomberg періодично змінює відсоток падіння акцій Meta до відкриття ринку. 15% було станом на 17:30.

Скриншот із сайту Bloomberg

Від падіння акцій компанії постраждали й статки Цукерберга, якому належить 13% акцій. Вони скоротилися на 25 мільярдів доларів всього за один день, пише Business Insider.

Якщо це падіння продовжиться після відкриття ринку, статки Цукерберга можуть впасти до менш ніж 150 мільярдів доларів. Це поставило б його на п’яте місце у списку найбагатших людей Bloomberg, нижче співзасновника Microsoft Білла Гейтса, якщо припустити, що статки Гейтса також суттєво не зменшаться.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук