З Google в РФ утримали $10 млн. Їх передадуть на «спецоперацію» — війну

Читати на RU

Російське видання TJ опублікувало новину про рішення суду між російським представництвом Google та каналом «Царьград». Останній стверджує, що отримав 1 млрд рублів ($10 млн).

  • У 2020 році «Царьград» подав до суду на Google в РФ через блокування його каналу на YouTube. Причина блокування — власник каналу Костянтин Малофєєв знаходиться під американськими санкціями. Суд, хто б міг такого очікувати, став на сторону не Google.
  • Згідно рішенням суду, Google в РФ повинен був відновити канал за 5 днів і виплатити 100 000 рублів штрафу. Пеня — подвоєння штрафу за кожний день невиконання рішення аж до досягнення позначки у 1 млрд рублів.
  • Тепер, як стверджують у «Царьград», суд примусова утримав з Google в РФ цей 1 млрд рублів, знявши кошти з заблокованого раніше рахунку компанії в Росії.

Ключовим є те, згідно заяв «Царьград», що кошти фактично зароблені компанією Google будуть передані на фінансування, як кажуть в РФ, “спеціальної військової операції” — тобто війни в Україні. За $10 млн можна купити, наприклад, чотири танки.

Компанія Google поки ніяк не коментує цю інформацію, незважаючи на всю серйозність заяв з російської сторони. Більш того, в РФ продовжують працювати сервіси компанії, незважаючи на те, що фінанси Google використали (або використають) для фінансування війни.

Згідно джерел Bloomberg, команда Google вивозить з РФ своїх співробітників, побоюючись тиску зі сторони влади.

За 2021 рік Google в РФ заробила 85 млрд рублів. Скільки з них залишилось на рахунках — невідомо. В той же час в “Царьград” пишуть, що обмеження в 1 млрд рублів буде знято і штраф буде зростати далі, тому можна очікувати подальших списань.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук