«Є надія, що країна уникне участі у війні». EPAM поки не буде йти з РБ

Читати на RU

Як стало відомо 8 квітня 2022 року, компанія EPAM запланувала повний вихід з ринку Росії через війну, розпочату в Україні. Однак, мови про припинення діяльності в іншій країні-агресорці, Білорусі, мови не йшлось.

Хоча EPAM все ж припинив наймати нових співробітників в РБ, виданню dev.by засновник компанії Аркадій Добкін повідомив, що EPAM продовжить працювати в країні поки вона не «бере участь у війні».

Зокрема, журналісти dev.by поцікавились чи не змінилась позиція компанії з серпня 2021 року, коли самопроголошений президент Білорусі Лукашенко звинуватив Добкіна у фінансуванні акцій протесту проти чинної влади. Тоді засновник EPAM відповів, що компанія не збиралася виходити з ринку РБ, та продовжить розвиватися в регіоні, поки її «не змусять покинути країну».

Власне, с того моменту, не дивлячись на те, що РБ є країною, яка підтримує війну Росії проти України, позиція EPAM не змінилася:

«На сьогодні позиція компанії щодо Білорусі не змінилася. Поки що є таланти і клієнти. Інша річ, що динаміка, порівняно із ситуацією два місяці тому та шість місяців тому, і рік тому, однозначно, зовсім не позитивна. Це очевидно і ні для кого давно не секрет. Ми говорили про щобільші ризики тоді і, на жаль, можемо тільки повторити, що зараз вони дуже високі, хоча ще є надія, що країна уникне участі у війні, і це зараз, найголовніше. І для людей, і для клієнтів, і для компанії загалом».

Нагадаємо, припинення найму нових співробітників в Білорусі в EPAM обґрунтували тим, що більшість клієнтів компанії накладає все більше обмежень на роботу з країною. Ще раніше EPAM утримався від визнання дій РФ та РБ повномасштабною війною проти України.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук