З 11 травня почнуть виконувати план виходу з карантину: відкриють магазини, парки і кафе на винос. Сам карантин продовжили до 22 травня

Читати на RU

Карантин в Україні продовжать до 22 травня, але вже з 11 травня почнуть виконувати план виходу з карантину – запустять перший етап. Про це повідомляє сайт Кабміну.


У квітні 2021 року в Україні все ще діють карантинні обмеження. Зокрема, 5 квітня в Києві знову запровадили жорсткий локдаун, а громадським транспортом можна було скористатися лише за наявності спеціальної перепустки. У столиці закрили кінотеатри та ТРЦ, школи та дитячі садочки, а ресторани працювали лише на виніс. Докладніше про це – у матеріалі. З 1 травня 2020 року локдаун у столиці зняли.


План виходу з карантину

Наразі уряд впроваджує перший етап плану виходу з карантину. Зокрема, Кабмін зніме такі обмеження:

  • будуть відкриті парки, сквери, зони відпочинку;
  • дозволять роботу салонам краси і перукарням (але на умовах, які надасть МОЗ);
  • дозволять роботу кафе і ресторанів, на винос;
  • дозволять торгівлю непродовольчими товарами (але при цьому зони розваг і дитячі зони в ТРЦ залишаться закритими);
  • на певних умовах дозволять роботу закладам обслуговування населення (сервіси побутової техніки, стоматології, адвокати, нотаріуси тощо).

Чіткіший список бізнесів, яким дозволять працювати з 11 травня, буде опубліковано в Постанові уряду пізніше.

Health workers in suits of epidemiological protection. RED Hospital entrance corridor. Highest degree of danger. Official centre of counteraction covid-19. City Hospital. May, 2020, Brovary, Ukraine.Depositphotos

До 11 травня карантин продовжили від 20 квітня 2020 року. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, із цієї дати почнеться поступове пом’якшення або скасування обмежень у країні. раніше повідомляли, що план виходу з карантину розгортатимуть за умов, якщо впродовж 10 днів відсоток виявлених випадків у країні не змінюється або коливається в межах 5%, якщо лікарні не заповнені пацієнтами з коронавірусом більш ніж на 50%.

Карантин до 24 квітня запроваджував багато обмежень на життя і роботу в Україні. Обмежили рух громадського транспорту, закрили авіасполучення, українцям можна було з’являтися на вулицях тільки в масках і в групах не більше ніж дві особи. Прогулянки в парках, скверах, на пляжах заборонили.

Раніше ми розповідали про те, чому навіть у разі послаблення карантину світ не зможе повернутися до повноцінної офісної роботи. Чому поки існує ризик заразитися коронавірусом, колишнє життя залишиться в минулому – читайте в матеріалі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук