Папір із пропискою більше не потрібен: НБУ запустив сервіс зчитування інформації з ID-карток і біометричних паспортів

Читати на RU

Національний банк України запустив безкоштовний мобільний додаток UAPassportReader для зчитування інформації з біометричних документів. Пілотна версія доступна в App Store, у майбутньому планують розробити також додаток для Android.

Що вміє UAPassportReader

Завантаживши додаток на смартфон, можна зчитати інформацію з ID-паспорта або біометричного закордонного паспорта громадянина України.

UAPassportReader

Зчитування відбувається за допомогою NFC-чипа, тому додаток працюватиме лише на тих пристроях, у яких він є.

Потрібно піднести смартфон до пластикової вкладки в біометричному паспорті або ID і натиснути кнопку «Сканувати». Після цього всі паспортні дані власника документа відобразяться в застосунку, їх можна буде зберегти у форматі PDF на свій пристрій.

Навіщо це треба

У НБУ зазначають, що додаток буде корисним банківським працівникам. Не потрібно купувати дороге обладнання для зчитування інформації з чипа біометричних документів. Інтегрувавши UAPassportReader у свою IT-мережу, банк одразу зможе отримувати та зберігати в цифровому вигляді всю інформацію про клієнтів.

Своєю чергою клієнти, які мають біометричні документи, можуть більше не носити з собою паперову довідку про місце реєстрації. Також для них відкривається доступ до власних даних, що містяться в документах: вони можуть завантажити цю інформацію на смартфон для подальшого пересилання (наприклад, у форматі PDF).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук