У січні Adobe почне стягувати 20% ПДВ з користувачів

583
Читати на RU

Компанія Adobe розіслала користувачам листи із попередженням, що з 11 січня почне стягувати із них 20% ПДВ. Скриншот листа опублікував користувач Алекс Колодяжний у Facebook.

В листі йдеться про важливу зміну у стягненні податків за користування планом Adobe: «З 11 січня 2022 року згідно з українськими законами, компанія Adobe буде зобов’язана стягувати зі своїх клієнтів в Україні 20% ПДВ». В листі також написано, що на ціну тарифу нововведення не впливатиме.

Лист від Adobe. Фото з Facebook Alex Kolodyazhni

Такі зміни — це результат нещодавно прийнятого закону про «податок на Google». Він вводить ПДВ у розмірі 20% а онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам. Мова йде про Google, Facebook, Spotify та інші. В кінці 2021 року ці компанії почали повідомляти користувачів про подорожчання послуг.

На початку грудня схожий лист українці отримали від Google. Компанія додала 20% ПДВ до ціни своїх послуг в Україні. Однак підвищення стосується лише послуг, що надаються фізособам. Для компаній та підприємців з бізнес-акаунтами нічого не міняється.

Також З січня 2022 року компанія Meta додає 20% податку на додану вартість (ПДВ) для послуг своєї соціальної мережі Facebook в Україні.

У червні 2021 року президент підписав закон № 1525-ІХ, що вводить 20% ПДВ на онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам. За новими правилами, які вводить цей закон, такі електронні послуги оподатковуються ПДВ (20%).

Якщо послуги постачаються в Україну через посередника, то для цього проекту він і є постачальником. Якщо посередник теж нерезидент, він потрапляє під дію цієї статті. Водночас із кодексу виключають норму про «податок на іноземну рекламу», тобто українські юрособи та ФОП не повинні сплачувати 20% податку при купівлі електронних послуг у іноземних компаній.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук