У 2021 році Apple виплатила $60 млрд розробникам

Читати на RU

В Apple повідомили про рекордне зростання App Store у 2021 році. З моменту запуску компанія виплатила розробникам понад $260 мільярдів. В TechCrunch підрахували, що за останній рік компанія виплатила щонайменше $60 млрд.

  • Ця цифра значно перевищує виплати, про які в Apple повідомляли в попередні роки. Для прикладу у 2019 році компанія звітувала про загальну суму у $155 млрд, а минулого року ця цифра досягала $120 млрд. Це означає, що виплати розробникам зросли на $35 млн у 2019 році, а потім ще на $45 млн у 2020.
  • Після запуску програми Apple Small Business Program в листопаді 2020 року, компанія зменшила свою комісію з 30% до 15% для розробників, які заробляють менше мільйона доларів на рік.
  • У 2021 році Apple також відмовилася від комісії для видавців новинних додатків, якщо вони є учасниками партнерської програми Apple News. До таких змін Apple змусив посилений контроль з боку регуляторів. Через зміни в політиці виплат, тепер важко зрозуміти, як росте App Store. 
  • В компанії кажуть, що в період Різдва цього року користувачі витратили більше грошей ніж в попередні роки водночас, але цифри не називає.
  • TechCrunch нагадують, що справи в  App Store йдуть не так гладко, як про це звітує гігант. Через шахрайство на платформі і труднощі з процесом перевірки додатків, Apple втратила частину розробників. 
  • Також компанія досі судиться з Epic Games через альтернативні способи оплати в Fortnite. Компанія Apple видалила «королівську битву» Fortnite від Epic Games з App Store ще у серпні 2020 року. Причиною стало те, що розробник гри додав туди власну in-app-платіжну систему, яка обходить комісію Apple. Адже за правилами магазину як з продажу платних додатків, так і з покупок усередині додатка Apple отримує 30%.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук