Як відновити видалену переписку в Instagram – інструкція

773
Читати на RU

Ствном на січень 2022 року соціальна мережа Instagram пропонує користувачам безліч функцій. Серед них: можливість приховувати кількість вподобань та переглядів, архівування фото, видалення публікацій та повернення їх з “Кошику” та безліч інших. Однак, як і більшість інших соцмереж, Instagram не дозволяє напряму відновлювати та повертати видалені чати. Але один варіант є. В матеріалі журналіст AIN.UA розповідає, як відновити переписку Instagram.

Варто зазначити, що відновити переписку так, щоб вона знову з‘явилася у вкладці Direct – не вдастся. Однак, завдяки тому, що Instagram деякий час зберігає інформацію юзерів на серверах – видалені дані можна відновити шляхом викачування архіву даних на будь-який пристрій. В тому числі відновити можна й чати.

При цьому, слід звернути увагу, що ті переписки, від видалення яких пройшло багато часу, відновити не вдастся. Instagram дозволяє викачати інформацію в короткі терміни після очищення. Точних даних про те, скільки часу на відновлення дається користувачам — немає.

Як відновити переписку Instagram через мобільний додаток

У мобільній версії Instagram, користувачі можуть викачати видалені чати за допомогою налаштувань. Для цього:

  • Увійдіть до особистого профілю Instagram.
  • Перейдіть на головну сторінку профілю, натиснувши на зображення профілю в правому нижньому куті екрану.
відновити переписку Instagram-1
Зображення в матеріалі: AIN.UA
  • Натисніть на іконку зверху, щоб відкрити меню дій. Оберіть “Налаштування”.
  • Натисніть на вкладку “Безпека”, а далі – “Завантаження даних”.
відновити переписку Instagram-2
  • Щоб отримати копію того, що ви поширювали в Instagram, вкажіть електронну адресу та натисніть “Запит на завантаження. Підтвердіть запит введенням паролю профілю.
  • Натисніть “Готово”.
відновити переписку Instagram-3

Як сповіщає соцмережа, “на збирання та надсилання даних може знадобитися до 48 годин”. Протягом цього часу користувач, що відправив запит на відновлення, отримує на вказану електронну адресу лист з посилання на завантаження архіву. Якщо лист не надійшов, Instagram радить перевірити папку зі спамом.

Після того, як посилання на архів надійшло, його варто завантажити на пристрій та відкрити за допомогою архіватора. Втрачені листування будуть в папці «Messages».

Як відновити через веб-версію

Порядок дій для викачування даних у веб-версії Instagram аналогічний. При цьому, відправлення запиту через десктоп має певну перевагу: в такому разі, завантажені дані будуть більш читабельними, так як є орієнтованими на комп‘ютерну версію. Щоб відновити переписку Instagram через веб-версію:

  • Увійдіть до особистого профілю Instagram через одноіменний сайт.
  • Перейдіть на головну сторінку профілю, натиснувши на зображення профілю в правому верхньому куті екрану.
  • Натисніть на позначку “Налаштування”, що розміщена біля клавіші “Редагувати профіль”.
  • Перейдіть на вкладку “Конфіденційність та безпека”.
відновити переписку Instagram-4
  • Прогорніть сторінку до кінця та у блоці “Завантаження даних” натисніть “Запросити файл”.
відновити переписку Instagram-5

  • Щоб отримати копію того, що ви поширювали в Instagram, вкажіть електронну адресу та натисніть “Запит на завантаження”, а також вкажіть бажаний формат. Підтвердіть запит введенням паролю профілю.
  • Протягом 48 годин користувач, що відправив запит на відновлення, отримує на вказану електронну адресу лист з посилання на завантаження архіву. Якщо лист не надійшов, Instagram радить перевірити папку зі спамом. Після того, як посилання на архів надійшло, його варто завантажити на пристрій та відкрити за допомогою архіватора. Втрачені листування будуть в папці «Messages».

    Як альтернатива до викачування даних – запит на відновлення втаченої інформації можна відправити у службу підтримки. Для цього варто описати проблему, що виникла. Однак, гарантій, що видалені дані зможуть бути повернуті – немає.

    Нагадаємо, раніше AIN.UA розповів, як видалити чи тимчасово заморозити акаунт в Instagram:

    Залишити коментар

    Коментарі | 0

    Пошук