Як згенерувати сертифікат про бустерну дозу вакцини

668

В кінці січня у додатку «Дія» з’явиться можливість згенерувати сертифікат про бустерну дозу вакцини. Про це редакції AIN.UA повідомили у Мінцифри. Розповідаємо як згенерувати сертифікат. 

Важливо: ця опція стане доступною наприкінці січня. Точну дату Мінцифри повідомить пізніше. Поки ми маємо підтвердження, що бустер буде відображатись і розповідаємо, як можна буде його отримати.

Інформація про бустерну дозу буде відображатися у внутрішньому і міжнародному сертифікатах. Принцип генерування не змінився. Після того, як ви отримали бустерну дозу, необхідно повторно згенерувати свої сертифікати з актуальною інформацією.

  • Зайдіть в «Дію» та авторизуйтеся;
  • Натисніть «Послуги», а потім виберіть «COVID-сертифікати»;
  • Виберіть потрібний тип сертифіката;
  • Поставте галочку, щоб дати згоду на передачу даних.

На початку січня в Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. Якщо з часу завершення повного курсу вакцинації від COVID-19 вже минуло пів року, ви можете отримати бустерну дозу в будь-якому пункті чи центрі вакцинації.

Новий сертифікат діятиме 270 днів з моменту вакцинації. Це європейська норма.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук