Google дозволить маленьким компаніям перейти на безкоштовні акаунти G Suite

Читати на RU

Google заявив, що не закриватиме акаунти користувачів G Suite, які не оформили підписку. Компанія дозволить альтернативний варіант — безкоштовний обліковий запис з обмеженими можливостями. Про це пише видання Ars Technica.

  • Минулого тижня в Google оголосили про зміну політики: компанія збиралася закрити облікові записи користувачів Google Apps, які зареєструвалися в перші роки існування сервісу. Тоді він ще був безкоштовним. У користувачів були два варіанти: оформити щомісячну підписку до липня 2022 року або втратити обліковий запис.
  • Цей крок викликав обурення у старих користувачів сервісу. Через тиждень компанія заявила, що перегляне умови. Багато користувачів створювали акаунти для особистих цілей і зберігають там дані, але не хочуть переходити на платний тариф
  • Тепер Google пропонує третій варіант — перенести функції та дані у безкоштовний обліковий запис. Докладніше про це розкажуть влітку. Перехід на безкоштовний тариф буде доступний для доменів з менш ніж 10 користувачами. Тобто компанії з великими командами не зможуть здійснити перехід.
  • G Suite був безкоштовним з 2006 по 2012 рік. Будь-хто міг створити обліковий запис із користувацьким доменом. У жовтні 2020 року компанія об’єднала його з іншими програмами та перейменувала на Google Workspace.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук